Toulon si Clermont, in continuare umar la umar

Etapa a XX-a a campionatului francez de rugby, Top 14, a inceput cu un meci foarte tare, intre doua echipe fruntase din Hexagon. Clermont s-a impus pe teren propriu, 31-23 in fata celor de la Bordeaux. In ciuda numarului mare de puncte, nu au fost decat doua eseuri, cate unul pentru fiecare echipa, marcatori fiind Uluqia, respectiv Spence. De la oaspeti, Beauxis s-a remarcat cu procedeul sau preferat, un dropgol.

Toulouse a trecut greu de Montpellier cu 18-13. rezerva Clerc a intrat dupa pauza si a transat meciul in favoarea gazdelor, cu doua eseuri. Pentru vizitatori, Nagusa a reusit o incercare.

Bayonne – Castres a fost un alt meci foarte strans, incheiat finalmente cu victoria echipei basce, cu scorul de 21-19. Oaspetii au avut singurul eseu al meciului, prin Martial in minutul 7. La Castres, pe post de pilier stanga titular a evoluat internationalul roman Mihaita Lazar, inlocuit in minutul 53.

Brive a luat bonusul ofensiv, dupa victoria nescontata la aceste proportii, 36-12 cu Racing Metro 92 Paris. Waganiburoto, Koyamaibole si Sola, ultimii doi dupa minutul 70, au marcat cele trei eseuri necesare pentru punctul suplimentar.

La Rochelle a castigat meciul de acasa cu Oyonnax, scor 35-20. raportul eseurilor a fost de 3-2, marcatorii fiind Murimurivalu, Botia (dubla), respectiv Tian si Ma afu. Vali Ursache, la oaspeti, a fost titular integralist pe postul de flanker dreapta.

Stade Francais a inregistrat un eseu dureros pe teren propriu, fiind infranta de Grenoble cu 30-21. Danty a marcat doua eseuri pentru parizieni, iar Arias unul. Provincialii au culcat de doua ori balonul in terenul advers de tinta, prin Willison si Faure, insa Wisniewski a fost mai precis la buturi decat Steyn.

Toulon a avut mult de munca pentru a obtine victoria pe terenul celor de la Lyon, cu 22-14. Prima repriza a fost foarte fructuoasa si a notat patru eseuri. Januarie a deschis scorul pentru Lyon, dupa care Delon Smith, Armitage si Mitchell au pus in frunte pe Toulon. Horatiu Pungea a jucat pilier dreapta la Lyon, din minutul 54.

In aceasta etapa s-a acordat un bonus ofensiv (Brive) si doua bonusuri defensive (Montpellier si Castres).

Clasament:

1. Toulon 61 de puncte
2. Clermont 61 de puncte
3. Stade Francais 55 de puncte
4. Racing Metro 51 de puncte
5. Toulouse 49 de puncte
6. Grenoble 47 de puncte
7. Bordeaux 45 de puncte
8. Oyonnax 45 de puncte
9. Montpellier 43 de puncte
10. Bayonne 41 de puncte
11. La Rochelle 40 de puncte
12. Brive 40 de puncte
13. Castres 34 de puncte
14. Lyon 34 de puncte

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile