Toulon si Toulouse, invinse in ultima runda din 2013

Top 14.
Top 14.

Duminica, 29 decembrie, in Franta s-a desfasurat ultima etapa a campionatului de rugby Top 14, programata pentru acest an.

Stade Francais s-a impus cu 19-12 in meciul cu Perpignan, diferenta facandu-se in urma unei incercari de penalizare transformate. La catalani, pana in minutul 58, pe post de pilier dreapta a evoluat si internationalul roman Paulica Ion.

Montpellier a invins dupa un festival rugbystic, cu 48-22 pe Biarritz. Nagusa, Ivaldi, Tulou si Gorgodze, ultimii cu cate doua, au insumat sase eseuri pentru echipa lor. Oaspetii au replicat culcand balonul de trei ori in terenul advers de tinta, prin Lund, Ngwenza si Pietersen.

Grenoble a obtinut o victorie de prestigiu in meciul cu campioana en-titre, Castres, scor 20-16. Cu sase minute inainte de final, Ratini a marcat eseul decisiv. Buckle inscrisese si el pentru Grenoble, iar incercarea oaspetilor a venit de la Bay. In partea secunda, la linia intai a celor de la Castres, pe post de pilier a evoluat si Mihaita
Lazar.

Clermont a terminat anul cu o victorie in fata nou-promovatei Oyonnax, cu 33-19. Nakaitaci, Lee si Kayser au reusit eseuri, insuficient insa pentru bonusul ofensiv. Aguiilon si Jenneker au inscris pentru vizitatori, formatie la care, din minutul 69, pe post de flanker a fost utilizat si Valentin Ursache.

Bordeaux a reusit o victorie dupa meciul foarte dificil cu Brive, 27-23. Marais de doua ori si Talebula, respectiv Mafi si Germain au fost marcatorii de eseuri ai statisticii. Fostul nostru international, Silviu Florea, a inceput partida ca titular, pe post de pilier dreapta, ramanand in teren pana in minutul 71.

Codasa Bayonne a furnizat o surpriza prin succesul repurtat in fata mult mai titratei Toulouse, cu 21-13. O”Connor si Rocokoco au marcat pentru basci, in timp ce Picamoles a reusit un eseu in contul oaspetilor.

O semisurpriza s-a inregistrat si la Paris, unde Racing Metro 92 a reusit o victorie de moral, 14-3, cu Toulon. Andreu a fost marcatorul unicului eseu din acest joc altfel foarte disputat si foarte echilibrat.

Clasament dupa 15 etape:

1 ASM Clermont 49
2 Stade Français 43
3 Castres Olympique 42
4 Rugby Club Toulonnais 41
5 Stade Toulousain 40
6 Montpellier Hérault Rugby 39
7 Racing Métro 92 37
8 Grenoble 37
9 Union Bordeaux-Bègles 35
10 CA Brive-Corrèze 31
11 Perpignan 31
12 Aviron Bayonnais 30
13 Oyonnax 29
14 Biarritz Olympique 17

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile