Trofeul Dorian Secuianu va fi decernat, în premieră, în acest weekend

Liga Națională de Rugby va  avea începând cu ediția din acest an un nou trofeu în competiție. “Trofeul Prof. Dorian Secuianu” se va pune în joc în întâlnirile directe dintre CSM Galați și CS Năvodari. Astfel, sâmbătă, 6 mai, trofeu va fi decernat în premieră în partida contând pentru etapa a V-a a Ligii Naționale de Rugby, meci ce are loc pe Stadionul Municipal din Galați, unde echipe gazdă primește vizita celor de la Năvodari.

Trofeul transmisibil poartă numele lui Paul Dorian Secuianu, figură marcantă a rugbyului gălățean și a celui autohton, care s-a stins din viață la doar 43 de ani, în vara anului trecut. Fost jucător, arbitru, antrenor, expert sportiv la CSM Galaţi și președintele Rugby Club Municipal Galați, acesta a fost în ultimii ani director de dezvoltare în cadrul Federației Române de Rugby.

 

Gabriel Dănăilă, vice căpitanul CSM Galați, prezintă Trofeul Prof. Dorian Secuianu

 

„Dorian Paul a plecat prea devreme dintre noi și a lăsat un gol imens în inimile noastre ca tată,  soț, frate, fiu, profesor și antrenor iubit de generații de sportivi. Va rămâne întotdeauna în sufletul nostru, iar acest trofeu vine ca un omogiu pentru toată activitatea și implicarea în promovarea și dezvoltarea rugbyului, este felul prin care dorim să-i cinstim memoria, toți cei care îl iubesc și fac parte din familia rugbyului gălățean.”, a declarat Marius Victor Secuianu, fratele acestuia și antrenor al clubului CSM Galați.

În Liga Națională de Rugby se mai decernează și Cupa Bucovinei, trofeu pus în joc între RC Gura Humorului și Bucovina Suceava, cucerit chiar săptămâna trecută de humoreni cu 55-3.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile