Ulster au obtinut a saptea victorie consecutiva

RaboDirect Pro 12.

Desi au o partida mai putin disputata, partida cu Zebre fiind amanata, Ulster sunt lideri incontestabili in liga celtica. In runda cu numarul opt, nord-irlandezii au dispus de scotienii de la Edinburgh care par sa nu-si mai revina, ultima lor reusita consemnandu-se pe 14 septembrie.

Ulster au reusit sase incercari, Payne doua, Pienaar,Wilson, Gilroy si un eseu de penalizare, reusind astfel sa obtina si bonusul ofensiv.

Pentru Edinburgh, Brown a reusit doua incercari, iar cele doua conversii si tot atatea penalitati concretizate de Hunter nu au fost suficiente nici macare pentru un punct bonus defensiv. Ulster s-au impus cu rezultatul de 45-20, fiind la al saptelea succes consecutiv.

Cardiff Blues sunt o alta echipa care nu gaseste drumul spre victorie, galezii suferind in fata lui Munster a patra infrangere consecutiva. Hewitt si L.Jones au marcat cate o incercare pentru Blues, ambele transformate de Sweeney si Tovey, primul reusind si o lovitura de pedeapsa. Munster au replicat prin Donnell cu doua incercari, ambele transformate de O’Gara, care a mai punctat dintr-o penalitate. Asa au stat lucrurile pana in minutul 78 atunci cand Laulala a reusit eseul victorios, transformat de O’Gara. Munster s-au impus pe Arms Park din Cardiff cu scorul de 24-18.Arbitrul partidei a fost Andrew Mc Menemy cel care va oficia la una dintre margini in partida test Romania- SUA, de pe 24 noiembrie.

Glasgow Warriors nu au avut probleme in a se impune in fata galezilor de la Newport, pe care i-au invins cu scorul de 37-6. Cinci incercari au reusit scotienii prin Murchie, Reid, Ryder si Seymour de doua ori, Warriors obtinand astfel si bonusul ofensiv. Punctele de onoare ale “dragonilor” au fost realizate de Prydie din doua lovituri de pedeapsa. Partida a fost condusa de romano-italianul Marius Mitrea.

Treviso au dat o replica neasteptat de palida in Irlanda si au cedat clar in fata lui Connacht, gazdele impunandu-se cu rezultatul de 18-3. Doua incercari au reusit irlandezii, prin Poolman si Duffy, una fiind transformata de Parks , cel care a mai concretizat si doua lovituri de pedepasa. Di Bernardo a salvat onoarea italienilor reusind sa fructifice o penalitate.

Leighton Hodges a condus partida dintre Connacht si Treviso, cel care va oficia la centru in partida test Romania-SUA de pe 24 noiembrie.

Scarlets au avut viata grea impotriva singurei echipe care nu a cunoscut inca victoria in acest sezon, italienii de la Zebre. Cu toate acestea, Zebre au condus cu zece minute inainte de finalul jocului cu 13-12, Pratichetti reusind un eseu transformat de Halangahu care a mai punctat si din doua lovituri de pedeapsa, fata de cele patru penalitati concretizate de A. Thomas.

A venit insa eseul lui Phillips, transformat de A. Thomas si o lovitura de pedeapsa transformata in puncte de acelasi jucator, iar galezii s-au impus cu scorul de 22-13.

Ultima partida a rundei s-a disputat pe Liberty Stadium din Swansea, unde Ospreys au intrecut pe Leinter cu scorul de 19-10. A fost reeditarea finalei de anul trecut cand tot “alb-negrii” au fost cei care s-au impus. Iralndezii au inceput perfect jocul si dupa zece minute aveau un avantaj de 10-0 gratie eseului reusit de Auva’a si conversiei respectiv penalitatii reusite de Madigan. Pana la finalul jocului, insa, Leinster nu au mai reusit niciun punct.

In schimb, Ospreys au punctat prin Walker cu o incercare si Morgan care a reusit conversia eseului, trei penalitati si un dropgol. Ospreys au evoluat intre minutele 51 si 61 in inferioritate, dupa ce pilierul Ducan Jones a primit cartonas galben.

Clasament:
1.Ulster 31p
2.Scarlets 29p
3.Galsgow 27p
4.Munster 23p
5.Ospreys 23p
6.Leinster 22p
7.Cardiff Blues 15p
8.Connacht 14p
9.Treviso 13p
10.Edinburgh 13p
11.Newport 9p
12.Zebre 1p

Pe 18 noiembrie se va disputa restanta dintre Zebre si Ulster.

Runda urmatoare va avea loc 23-25 noiembrie dupa programul:
Newport-Connacht
Treviso-Ulster
Edinburgh-Ospreys
Glasgow-Leinster
Zebre-Cardiff Blues
Munster-Scarlets

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile