Ulster continua marsul triumfal

RaboDirect Pro 12.

Runda a unsprezecea a fost una a derby-urilor, programand partide intre echipe din aceeasi tara.

Pe Arms Park din Cardiff, gazdele de la Blues au intalnit pe Scarlets. A rezultat o partida echilibrata in care nu s-a consemnat niciun eseu, marcarea punctelor fiind exclusiv sarcina transformerilor. Patchell de la Cardiff Blues a reusit doua lovituri de pedeapsa, in timp ce A.Thomas de la Scarlets a concretizat de trei ori din fata buturilor. Scarlets s-au impus cu 9-6 si au ramas pe pozitia secunda a clasamentului in urmarirea liderului Ulster. La Cardiff Blues, Petru Tamba nu a fost retinut in lot pentru aceasta disputa.

Ulster au continuat seria de victorii reusind-o pe cea cu numarul 11 din tot atatea dispute. Dupa un start de partida mai greoi, inaintarea nord-irlandezilor a inceput sa-si spuna cuvantul si Ulster nu au avut probleme in a-si apropia victoria. Trei incercari s-au consemnat in dreptul lui Ulster, un eseu de penalizare si alte doua reusite de N.Williams, respectiv Trimble. Pienaar le-a transformat pe toate, concretizand si o penalitate la fel ca si Jackson. Pentru Leinster McFadden a marcat o incercare transformata de Madigan, inlocuitorul lui Sexton reusind alte patru penalitati. Ulster s-au impus cu 27-19 si raman lideri incontestabili in Liga Celtica.

Derby-ul scotian dintre Glasgow Warriors si Edinburgh a revenit primilor care s-au impus cu rezultatul de 23-14. Warriors au avut un start perfect de pertida si intr-un interval de 25 de minute au reusit sa-si surprinda adversarul cu trei eseuri. Practic asa s-a scris istoria acestui joc, in care pana la final Edinburgh au incercat sa revina pe tabela de scor. Pentru Glasgow, Van der Merwe a reusit doua incercari, Harley una, in timp ce Horne cu o transformare si Weir cu doua penalitati si-au adus si ei contributia la victorie. Punctele celor din Edinburgh au fost reusite de Francis, eseu, Laidlaw trei lovituri de pedeapsa.

Zebre nu au reusit nici in aceasta etapa primul succes, pierzand in fata lui Treviso cu 10-3, chiar la Parma. A fost un joc disputat care in prima parte s-a terminat cu rezultatul de 0-0, Zebre avand doua eliminari de zece minute, Perugini si Fazzari primind cartonase galbene. In partea secunda au venit si punctele. Orquera a marcat dintr-o penalitate pentru Zebre, in timp ce Loamanu cu un eseu si Di Bernardo cu o transformare respectiv o penalitate au asugurat victoria alb-verzilor.

Munster s-au impus greu in Galway contra lui Connacht. Gazdele au condus cu 6-3, dar un cartonas galben vazut de Harris-Wright si un eseu de penalizare pentru “armata rosie” au intors rezultatul. Desi Munster au jucat pe finalul partidei in inferioritate, Dowey vazand si el cartonasul galben, Connacht nu au avut puterea de a obtine victoria. Parks a marcat din trei penalitati si un dropgol, punctele lui Munster fiind reusite dintr-un eseu de penalizare transformat de Keatley, care a mai concretizat trei lovituri de pedeapsa. La final tabela a indicat rezultatul, Connacht-Munster 12-16

Clasament:
1.Ulster-47p
2.Scarlets-38p
3.Munster-33p
4.Glasgow-32p
5.Leinster-31p
6.Ospreys-27p
7.Treviso-23p
8.Edinburgh-21p
9.Cardiff Blues-20p
10.Connacht-16p
11.Newport-13p
12.Zebre-5p

Urmatoarea etapa se va disputa pe 26 decembrie, fiind asa-numita runda galeza, avand programate doua partide:
Cardiff Blues-Newport
Ospreys-Scarlets

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile