Ulster sunt de neoprit

RaboDirect Pro 12.

In ciuda partidelor test disputate la sfarsitul saptamanii, in liga celtica au avut loc jocurile rundei cu numarul noua.

Ulster se dovedesc a fi intr-o forma de invidiat, franciza nord-irlandeza obtinand al noualea succes din tot atatea posibile.

De acesta data, Ulster s-au impus la Treviso, dar italienii au dat o replica pe masura fiind aproape de o surpriza.

La pauza “alb-verzii” au condus cu 15-10, dar nu au rezistat pana la finalul celor 80 de minute regulamentare. Williams si Nitoglia au marcat cate un eseu pentru Treviso, in replica nord-irlandezii reusind o incercare prin Nelson, punctele aduse de O’Connor din transformare si trei penalitati fiind decisive in stabilirea rezultatului final.

Ulster au invins cu 16-15 si sunt lideri autoritati in liga celtica.

Doua echipe aflate la periferia clasamentului Newport si Connacht au luptat din greu pentru a obtine victoria , tensiunea din teren fiind demonstrata si de cele doua eliminari suferite de irlandezi si una de gazde. La final, galezii s-au impus cu rezultatul de 14-3. Pentru Newport, Leach a reusit un eseu, Prydie trei lovituri de pedeapsa, punctele irlandezilor fiind reusite de Parks.

Edinburgh au revenit la viata si dupa o serie interminabila de infrangeri, au reusit sa surprinda chiar pe campionii en-titre, Ospreys. Daca pentru galezi omul meciului a fost Morgan, cel care a marcat toate punctele “egretelor” dintr-un eseu, o conversie si doua penalitati, victoria scotienilor a fost asigurata de uvertura Hunter si ale sale sase lovituri de pedepasa.

La acestea s-a adaugat si eseul lui Nel, iar Edinburgh au dispus de Ospreys cu rezultatul de 23-13, scotienii obtinand prima victorie dupa doua luni de asteptare.

Glasgow si Leinster au disputat o partida fara incercari, ba mai mult, o partida extrem de saraca in puncte. Victoria a revenit irlandezilor de la Leinster gratie celor doua lovituri de pedepasa concretizate de Madigan. Campionii din Heineklen Cup s-au impus cu rezultatul de 6-0.

Zebre se afla inca in cautarea primei victorii in liga celtica. Si ca aproape in toate partidele din ultimul timp, italienii au inceput bine dar nu au avut puterea de a duce meciul pana la capat.

Zebre au deschis scorul in fata lui Cardiff Blues prin eseul lui Pace, transformat de Halangahu. Trevett a redus din diferenta cu un eseu , punctele aduse de Sweeney din tentative de tinta fiind cele care au decis soarta partidei. Cele trei penalitati concretizate de uvertura galezilor a facut ca la final tabela sa indice rezultatul Zebre-Cardiff Blues 7-14.

In ultimul joc al rundei galezii de la Scarlets au demonstrat ca in acest sezon vor fi o echipa de bagat in seama si au castigat pe Thomond Park fielful “armatei rosii” Munster. Irlandezii nu au reusit sa marcheze decat din doua lovituri de pedepsa, una concretizata de Keatley, cealalta de Hanrahan.

Cu toate acestea, partida a stat sub semnul echilibrului pana in minutul 71, galezii trecandu-si pana in acel moment in cont tot doua penalitati reusite de uvertura Thomas. Cu noua minute inainte de final Fenby a marcat eseul victoriei, transformat de acelasi Thomas. Scarlets au invins cu 13-6 si raman principala urmaritoare a lui Ulster.

Dupa noua runde clasamentul arata astfel:
1.Ulster-39p
2.Scarlet-33p
3.Galsgow-28p
4.Leinster-26p
5.Munster-24p
6.Ospreys-23p
7.Cardiff Blues-19p
8.Edinburgh-17p
9.Connacht-14p
10.Treviso-14p
11.Newport-13p
12.Zebre-4p

Urmatoarea etapa se va disputa intre 30.11 si 02.12 dupa urmatorul program:
Ospreys-Cardiff Blues
Treviso-Newport
Connacht-Edinburgh
Leinster-Zebre
Munster-Glasgow
Scarlets-Ulster

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile