Vali Ursache a marcat in ultima etapa din Challenge Cup

Ultima etapa a fazei grupelor din cadrul European Challenge Cup a decis numele echipelor calificate in sferturile de finala, patru dintre acestea fiind din Anglia, doua din Tara Galilor, in timp ce Irlanda si Scotia vor avea si ele cate o reprezentanta.

Grupa 1
Asa cum era de asteptat, London Irish si Cardiff Blues au castigat partidele disputate in deplasare la Rovigo, respectiv Grenoble, ambele obtinand accesul in faza urmatoare a competitiei. Cu hat-trik-ul lui Treviranus si alte doua eseuri marcate de Short, respectiv Ojo, London Irish a invins-o pe Rovigo cu 34-6, tot o victorie cu bonus ofensiv obtinand si Cardiff Blues, gratie incercarilor lui Williams dubla, Navidi si un eseu de penalizare in succesul cu 38-3 la Grenoble.

Clasament: 1 London Irish-24p, 2.Cardiff Blues-24p, 3.Grenoble-12p, 4.Rovigo-1p

Grupa a 2-a
Si din aceasta grupa, atat prima, cat si a doua clasata s-au calificat in sferturile de finala. Exeter a terminat prima, impunandu-se cu rezultatul de 45-3 in fata lui Bayonne, Nowell, Jess, Ewers, Rimmer, Hortsmann si Mumm fiind autorii eseurilor. Pe locul secund s-a clasat Connacht, castigatoare in deplasarea de pe terenul lui La Rochelle cu 30-20, bonusul ofensiv fiind asigurat de cele patru eseuri, avandu-i ca autori pe Marmion, McKeon, Adeolukun si Healy.

Clasament:1.Exeter-25p, 2.Connacht-20p, 3.Bayonne-9p, 4.La Rochelle-4p

Grupa a 3-a
Grupa din care au facut parte si LupiiBucuresti a fost castigata de galezii de la Newport Dragons, care au incheiat cu victorie ultima partida in fata lui Stade Francais. J.Thomas si R.Thomas au semnat cate un eseu, Prydie o transformare si cinci lovituri de pedeapsa, iar G.Jones o penalitate, replica francezilor constand in trei eseuri, Inu, Zhvania si Bonfils, doua transformate de Steyn. Newport s-a impus cu rezultatul de 30-19.

Clasament: 1.Newport-25p, 2.Newcastle-21p, 3.Stade Francais-15p, 4.Lupii Bucuresti-1p

Grupa a 4-a
Hildalgo-Clyne a prins o zi de exceptie si i-a calificat pe cei de la Edinburgh in sferturile de finala, mijlocasul la gramada fiind autorul a doua incercari, trei transformari si patru lovituri de pedeapsa. Scotienii s-au impus cu rezultatul de 38-20 in fata lui Bordeaux, alte doua eseuri fiind marcate de Scott si Nell, Serin respectiv Bernard trecandu-si in cont cate o reusita de partea francezilor.

Lyon, cu HoratiuPungea si Bogdan Balan intrati dupa pauza, a castigat cu 17-12 pe terenul lui London Welsh. Pentru invingatori Regard, Munro si Fitzpatrick au marcat cate un eseu, de partea englezilor Lewis si Britton fiind semnatarii a cate unei incercari.

Clasament: 1.Edinburgh-22p, 2.Lyon-18p, 3.Bordeaux-16p, 4.London Welsh-1p

Grupa a 5-a
Gloucester a castigat la Brive, fiind astfel singura echipa care a terminat faza grupelor cu sase victorii din tot atatea posibile. Kvesic cu o dubla, Robson si un eseu de penalizare au adus si bonusul ofensiv pentru Gloucester, care s-a impus cu rezultatul de 31-20, toate incercarile fiind transformate de galezul Hook.

Oyonnax a obtinut o victorie de palamares impotriva lui Zebre, 20-3, jucatorul nostru Vali Ursache fiind autorul unui eseu alaturi de Bousses si Wannenburg, replica italienilor constand intr-o lovitura de pedeapsa concretizata de Orquera.

Clasament: 1.Gloucester-29, 2.Oyonnax-16p, 3.Zebre-8p, 4.Brive-2p

Pentru faza sferturilor de finala s-au calificat urmatoarele echipe: London Irish, Exeter Chiefs, Newport Dragons, Edinburgh, Gloucester, Cardiff Blues, Newcastle Falcons si Connacht.

Programul partidelor, care se vor disputa in perioada 2-5 aprilie, este urmatorul:
Gloucester-Connacht
Exeter-Newcastle
Newport-Cardiff Blues
London Irish-Edinburgh

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile