Victorie pentru Baia Mare la Cluj, în Liga Națională de Rugby

Astăzi, pe Stadionul Iuliu Hațieganu din Cluj, a avut loc ultimul meci al etapei a treia a Ligii Naționale de Rugby, în care CSM Știința Baia Mare s-a impus în fața Universității Cluj cu 35-13 (21-13). Maramureșenii, campioni en-titre ai primului eșalon valoric, au reușit cinci eseuri față de unul singur al ardelenilor.

Baia Mare a început în forță meciul însă atacurile zimbrilor s-au oprit în apărarea foarte bună a clujenilor, aceștia din urmă fiind și cei care au reușit să deschidă scorul profitând de o greșeală a adversarilor. Astfel, Ovidiu Melniciuc a transformat o penalitate punând pe tabelă primele puncte ale partidei, 3-0 pentru Cluj. În minutul 13, gazdele au rămas în inferioritate numerică după ce Alexandru Banu a fost eliminat temporar, însă maramureșenii au fost doar câteva minute cu un jucător în plus pe teren pentru că și Jeremiah Skelton a părăsit temporar terenul de joc.

Clujul construiește cu răbdare atacul și în minutul 18, după un mol foarte bine legat și rulat, Dragoș Damian culcă balonul în terenul de țintă, iar Melniciuc transformă, 10-0. Maramureșenii atacă și ei însă, de fiecare dată când sunt aproape de terenul de țintă advers, comit greșeli care le anulează tot efortul. În minutul 30, după mai multe puncte de fixare, balonul ajunge la Kefentse Mahlo care pătrunde printre doi adversari și reușește eseul. Mihai Mureșan transformă și campionii en-titre ai SuperLigii reduc diferența, 10-7. Trei minute mai târziu, Clujul reușește iarași să mărească ecartul prin penalitatea lui Melniciuc, 13-7.

Pe finalul primei reprize, Baia Mare preia pentru prima dată conducerea prin eseul lui Sione Fakaosilea care reușește să pătrundă printre trei apărători clujeni, Mureșan aduce cele două puncte, 14-13. Mai mult, aceștia își consolidează rapid conducerea printr-o nouă încercare reușită de același Fakaosilea, deschis foarte bine de Vlad Bocăneț. Mureșan transformă pentru 21-13, scorul pauzei.

Repriza a doua începe cu Baia Mare în atac, Ovidiu Cojocaru marcând un nou eseu după o acțiune cu molul a maramureșenilor, Mureșan transformă, 28-13. Urmează minute de joc în care ambele echipe forțează un nou eseu însă de fiecare dată apărarea adversă blochează orice tentativă. În minutul 68 Silviu Grădinaru de la Baia Mare primește cartonașul galben pentru un placaj periculos, Clujul având avantajul omului în plus pe teren. Contrar acestui lucru, zimbrii pornesc la atac și după o acțiune frumoasă, cu un schimb de pase între Adrian Apostol și Alexandru Bucur, băimărenii reușesc un nou eseu prin Kefentse Mahlo, transformat de Mureșan, 35-13. Chiar dacă până la final ambele echipe încearcă să mai pună puncte pe tabelă, scorul rămâne nemodificat, partida terminându-se cu victoria zimbrilor.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile