Victorie senzationala a Stejarilor

Romania a obtinut un succes clar in etapa a doua a World Rugby Nations Cup, trecand de Namibia cu scorul de 43-3.

Prima repriza a insemnat o veritabila demonstratie de rugby a baietilor nostri. Oaspetii au marcat primii, in minutul trei, prin uvertura Kaizemi, care a fructificat in puncte o lovitura de pedeapsa, de la 45 de metri.

Nu a fost decat semnalul pentru declansarea unui atac debordant al nationalei noastre, care a realizat imediat dupa deschiderea scorului, faza anului. O actiune de peste sase minute in 22-ul advers, cu peste zece momente consecutive de joc, s-a fructificat cu o gramada acordata in apropierea butului namibian. Insistentele baietilor nostri au dat roade, astfel ca Mihai Macovei, capitanul echipei, a culcat balonul in terenul de tinta, reusind incercarea jubiliara, cu numarul zece, in tricoul Stejarilor. Dumbrava a ratat transformarea, in minutul 12, dar la reluare am avut din nou posesia si am pus sub presiune formatia oaspete.

Pe fondul unei dominari autoritare, s-a impus in jocul deschis excelentul pilier Andrei Ursache, iar una dintre putinele actiuni namibiene in jumatatea noastra s-a incheiat cu o margine castigate de noi, pe repunerea talonerului advers.

A mai fost si faza lui Lucaci, care a scapat singur spre buturile adverse, dar nu l-a vazut pe Ionita venit la suport, in partea dreapta. In minutul 24, echipa noastra a beneficiat de o serie de gramezi ordonate si spontane. Surugiu, foarte inspirat pe postul de demi de mele, a patruns, in stilul sau caracteristic, pe partea inchisa, iar bresa a fost suficient de mare ca nouarul nostru sa se strecoare pentru o a doua incercare la colt. Dumbrava a ratat din nou tinta, astfel ca tabela a ramas la 10-3.

Formatia noastra a incheiat repriza in stil mare. Fercu a pus in scena un artificiu tehnic de exceptie. Surugiu a dejucat o margine vanata de namibieni, i-a transmis lui Fercu, care a declansat contraatacul de pe propria linie de tinta. Fundasul nostru l-a depasit pe unul dintre adversari din joc de picioare, a evitat un placaj, dupa care a sutat indirect in afara terenului, prinzand o tusa la peste 60 de metri distanta. Acelasi Fercu s-a intercalat splendid in minutul 35, a scos din joc doi aparatori namibieni, dupa care i-a pasat lui Ionita, fara om pe el, langa tusa. Aripa stelista a sprintat scurt si a marcat la centru, usurand misiunea de transformare a lui Dumbrava, care a stabilit scorul pauzei, la 17-3 in favoarea noastra.

Concluzia primei reprize a fost ca Stejarii s-au autodepasit si au prestat un joc incantator, atat pe inaintare, cat si pe liniile dinapoi. Un plus pentru Randal Morrison, care cu aceasta ocazie a debutat in nationala Romaniei. Flankerul a fost unul din cei mai buni placheuri ai reprizei, iar faptul ca este de nationalitate sud-africana. Namibia este vecina Africii de Sud, cele doua natiuni avand aceeasi filosofie despre rugby.

Repriza secunda a debutat in aceeasi nota. La chiar prima faza, explozia lui Fercu a prins inca odata pe contrepied defensiva africana. Fundasul nostru l-a pus in pozitie de finalizare pe Botezatu, care a indeplinit o simpla formalitate in minutul 41, pentru eseul cu numarul patru. Dumbrava a ratat o noua transformare, sutand in bara.

In minutul 51, octetul de inaintare a iesit din nou la rampa. La o gramada ordonata din cinci metri, i-am impins pe oaspeti cu totul in terenul de tinta. Gramada a ajuns acolo cu intreg conturul, iar inchizatorul Macovei a finalizat clasic. Dumbrava a transformat si a ridicat scorul la 29-3.

Aripa Botezatu a fost artizanul unui alt moment fantastic, petrecut in minutul 60. Jucatorul poreclit Racheta a luat o cursa pe cont propriu, a parcurs peste 50 de metri evitand mai multe placaje, dupa care, prins din spate, a pasat spre coechipierul sau de la echipa de club baimareana, Pristavita. Din pacate, atacul debordant al lui Botezatu, aplaudat de intreaga asistenta, a ramas fara efect pe tabela de marcaj.

O alta faza finalizata clasic a fost cea din minutul 72, cand un mol de margine al nostru a fost valorificat de Morrison, care astfel si-a marcat debutul pentru Romania. Vlaicu, nou intrat, si-a trecut numele pe statistica marcatorilor, iar tabela arata 36-3.

Exercitiile tehnice de acuratete au continuat cu un sut din zona defensiva executat de Botezatu, care a prins o margine indirect, la 70 de metri de locul unde se afla.

Vlaicu a recidivat in minutul 75, cand a marcat pe un supranumeric in dreapta, rezultat dupa o cursa solitara a lui Hihetah. Acelasi Vlaicu si-a transformat propria incercare, iar scorul a devenit 43-3.

Finalul jocului a ridicat din nou tribunele in picioare, dupa interceptia lui Hihetah, urmata de o cursa de 70 de metri. Chiar daca nu am marcat, s-a cunoscut faptul ca am jucat ca o echipa profesionista, fara sa ne relaxam din cauza scorului mare de pe tabela.

A fost, indubitabil, cel mai bun joc din 2015, al echipei nationale a Romaniei.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile