World Rugby a publicat modalitatile de calificare la Cupa Mondiala din 2023

World Rugby a publicat astazi modalitatile de calificare la Cupa Mondiala din 2023, care va avea loc in Franta.

Din cele 20 de tari participante, 12 sunt calificare direct dupa ce s-au clasat in primele trei locuri in grupe din care au facut parte la Campionatul Mondial din 2019 din Japonia: Africa de Sud, Anglia, Noua Zeelanda, Tara Galilor, Japonia, Franta, Australia, Irlanda, Scotia, Italia, Argentina si Fiji.

Ocupantele celorlalte opt locuri restante vor fi stabilite în urma turneelor de calificare regionale (competitii regionale) și tran-regionale. Aceasta faza se va incheia cu un turneu final programat pentru noiembrie 2022, la care vor participa patru echipe, castigatoarea acestuia urmand sa obtina ultimul bilet pentru Franta.

Stejarii pot ajunge la Cupa Mondiala din 2023 prin intermediul Rugby Europe Championship. Astfel, primele doua clasate in aceasta competitie, in martie 2022 (clasament cumulat tur 2021 – retur 2022), vor obtine calificarea directa la competitia din Franta, ocupanta locului trei urmand sa participe la turneul de calificare din noiembrie, acelasi an.

Criterii de calificare la Cupa Mondiala din 2023 in functie de zonele geografice:
America: va avea doua echipe calificate direct pana in septembrie 2022, echipele ce termina pe primele doua locuri in Americas Rugby Championship. Echipa de pe locul 3 va merge la turneul final de calificare.
Europa: primele doua echipe clasate in Rugby Europe Championship in luna martie 2022 se vor califica direct, locul 3 va merge la turneul final de calificare.
Africa: castigatoarea Cupei Africii in 2022 se va califica direct, echipa finalista va merge la turneul final de calificare.
Oceania: castigatoarea play-offului ce se va juca tur-retur intre Tonga si Samoa ce va avea loc in 2021 se va califica direct. Invinsa va juca in Cupa Oceaniei 2021, meciul urmand sa aiba loc pe terenul celei mai bine clasate echipe si cu finalista zonei Asia/Pacific.
Asia/ Pacific: castigatoarea Campionatului Asiei 2021 va juca cu Oceania 2 intr-o dubla mansa, tur-retur. Castigatoarea se va califica direct la Cupa Mondiala, invinsa va merge la turneul final de calificare.
Turneul final de calificare: programat in noiembrie 2022 va cuprinde patru echipe, castigatoarea calificandu-se la Cupa Mondiala 2023.

FOTO: www.worldrugby.org

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile