www.ziarulstiintelor.eu: Rugby pe eclipsa de Luna

Si in a doua zi a IRB Nations Cup sunt programate meciuri spectaculoase

Miercuri 15 iunie 2011 va avea loc o eclipsa totala de Luna vizibila (si) din Romania, prima dupa 3 ani si aproape 4 luni de zile.
„Varcolacii” vor incepe sa muste din satelitul natural (faza de partialitate) de la ora 21:22, iar faza de totalitate se va desfasura intre 22:22 si 00:02 (cucerind astfel 2 minute din 16 iunie).

Desigur, unii dintre iubitorii cerului se vor deplasa in locuri cat mai ferite de poluare luminoasa pentru a realiza astrofotografii performante. Majoritatea oamenilor insa vor privi fenomenul din localitatile in care isi au domiciliul.

Iar cei care vor sa vada o combinatie cu adevarat extraordinara, de buna seama ca se vor deplasa la stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti pentru etapa a 2-a din IRB Nations Cup 2011.

Astfel, ei vor fi spectatorii unui meci international de rugby pe Pamant si ai meciului dintre Luna si conul de umbra al Terrei in cer. Dar pentru acestia, forma Lunii nu va mai fi sferica, ci ovala.

PS: Imagini de la ultima eclipsa totala de Luna vizibila din Romania (cea din anul 2008) pot fi accesate pe portalul astroumanist al Societatii Astronomice Romane de Meteori (Cosmopoetry – SARM and Friends) la adresa http://www.cosmopoetry.ro/darkening-the-moon/.

Sursa: www.ziarulstiintelor.eu

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile