Zona Câmpulung Muscel, în vizorul sportului cu balonul oval

În aceste zile, Departamentele Regionale de Dezvoltare ale Federației Române de Rugby și-au continuat, respectând toate normele sanitare în vigoare, activitatea de promovare a rugbyului. Astfel, în județul Argeș au avut loc întâlniri în patru localități din zona Câmpulung Muscel  pentru a studia posibilitatea introducerii și dezvoltării sportului cu balonul oval în zonă, primul pas pentru a putea avea o activitate susținută și continuă fiind acela de a ajuta la formarea AJR Argeș.

Directorul regional de dezvoltare Muntenia Nord, Florin Bonea a avut o serie de discuții cu reprezentanții autorităților locale: Ion Dorel Tănăsescu, primarul localității Bughea de Jos, Ionel Mazilu, viceprimarul localității Berevoești, Petre Ionel Boncoi, primarul localității Valea Mare-Pravăț și Ciprian Neculăescu, consilier local Câmpulung.

Subiectul principal al acestor întâlniri l-a constituit înființarea unor echipe de copii pentru practicarea rugbyului, în prima fază fiind luat în calcul, având în vedere contextul pandemic, forma non-contact. Un rol important la aceste întrevederi l-a avut Florin Ceapraz, reprezentantul județului Argeș (zona Câmpulung) la rugby-tag.

“Obiectivul final este acela de a avea cât mai multe echipe de rugby în județul Argeș și automat un număr cât mai mare de practicanți, iar zona Câmpulung Muscel promite acest lucru datorită oamenilor extrem de implicați pe disciplina Rugby-Tag din rândul profesorilor de educație fizică și sport. Un prim pas pentru acest an este formarea AJR ARGEȘ prin care să dezvoltăm un cadru sigur și corect de creștere a interesului pentru jocul cu balonul oval. Începutul este greu și sunt conștient de acest lucru, de aceea am gândit ca și strategie atragerea elevilor, fete și băieți, cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani prin practicarea de rugby non-contact în special rugby touch, dată fiind și situația sanitară actuală. Apoi, următorul pas ar fi ca de la categoria de peste 12 ani, să punem accent pe rugby în 7, acesta fiind și nou sport olimpic.”, a spus Florin Bonea, director regional de dezvoltare Muntenia Nord.

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile