13 Ghinde pentru Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023

Naționala de rugby 7s feminin a României va participa între 25 și 27 iunie la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023, competiție care este și criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. În urma stagiului de pregătire de la Izvorani, staff-ul tehnic a ales cele 13 jucătoare care vor reprezenta România.

„În primul rând aceste Jocuri Europene sunt o șansă unică în viața sportivă și o experiență de neuitat, practic este o mini Olimpiadă, locul unde concurezi alături de cei mai buni sportivi. Nu este o grupă de speriat, sunt adversari accesibili, am jucat cu ei. Mă bucur că întâlnim din nou Suedia pentru că avem o revanșă de luat, ele conduc cu 2-1 la general, ultimul meci a fost pe muchie de cuțit, am condus toată întâlnirea, ne-au egalat în ultimul minut și ne-au învins în minutele de prelungire. Este o competiție puternică, mergem să ne jucăm șansa, dorim să facem un rezultat bun, totul va depinde de evoluția din grupe pentru că la 7s totul este imprevizibil, contează mult ziua pe care o prind fetele, recuperarea pe care o fac între meciuri și cel mai important cât de mult cred ele în această șansă. Am tot spus și vreau să repet, eu cred în ele, în faptul că se pot autodepăși, că au mult mai mult de dat decât o fac în acest moment”, spune Claudiu Dumitru, antrenorul României 7s.”, a declarat Claudiu Dumitru, antrenorul României 7s.

România 7s feminin:
CS Politehnica Iași: Andreea-Maria Atomi, Andreea Berbeci, Ana-Maria Bocan, Ana Maria Călin, Ionela-Alina Dincă, Diana Mariana Gavril, Simona Roșca, Ana-Maria Sandu
CS Agronomia București: Ana Marilena Leca, Bianca Alexandra Preda, Raluca Ștefania Săvădan, Elena Drăgan, Ana Maria Nanu
Staff tehnic: Nicolae Tarcan – antrenor, Claudiu Dumitru – antrenor, Adina Dreve – preparator fizic, Vlad Ilie – medic, Ovidiu Cârcei – manager.

Women’s 7s Krakow European Games 2023
România se află în Grupa C, alături de Spania, Belgia și Suedia.
În Grupa A se află Marea Britanie, Cehia, Italia și Norvegia, iar în Grupa B este Polonia, Germania, Portugalia și Turcia.

Program meciuri grupe:
25 iunie
Spania – România, ora 11:22
Belgia – România, ora 17:00
26 iunie
Suedia – România, ora 11:00

Meciurile vor avea loc pe Stadionul Municipal Henryk Reymans’s din Cracovia și sunt transmise în direct pe Rugby Europe Tv.

Prezent în premieră la Jocurile Europene, rugby-ul 7s oferă șansa echipei câștigătoare să obțină biletul direct la competiția olimpică de la Paris de anul viitor, în timp ce ocupantele locurilor 2 și 3 vor merge într-un ultim turneu de recalificare.

FOTO: Rugby Europe

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile