La Campulung Muscel a avut loc un curs de formator de instructor rugby-tag

La Campulung Muscel a avut loc un curs de formator de instructor rugby-tag.

Rugby-ul tag este din ce in ce mai raspandit in Romania. 13 profesori de educatie fizica au participat luni, 27 septembrie la un curs de formator de instructor rugby-tag ce a avut loc la Liceul Teoretic „Dan Barbilian” din Campulung Muscel, judetul Arges.

Scopul acestui curs a fost acela de a introduce rugby-tag in institutiile scolare din aceasta zona. Cursul a fost structurat pe trei parti, prima a fost vizionarea unui joc filmat de rugby-tag, a doua parte a fost una practica, tema fiind un joc de rugby-tag cinci contra cinci in care elevii liceului au atins pentru prima data balonul de rugby. Ultima parte a cursului s-a axat pe teorie si pe prezentarea notiunilor introductive ale jocului de rugby-tag.

„Este primul curs de instructori rugby-tag care se organizeaza in aceasta zona, iar feedback-ul a fost unul pozitiv. Pentru noi zona Argesului este o zona foarte importanta pentru a incerca implementarea si dezvoltarea rugby-ului tag, de aceea prin aceasta actiune incercam sa dezvoltam rugby-ul tag in zona satelor de langa localitatea Campulung Muscel. Cele 33 de persoane care au participat la curs, profesori si elevi au fost foarte receptive, cu atat mai mult cu cat au intrat pentru prima data in contact cu balonul de rugby. Am vorbit foarte multe despre valorile pe care acest sport le promoveaza, pentru ca este foarte important ca toti cei care se apropie de rugby sa inteleaga ca in primul rand acest sport formeaza caracterul unui copil. Obiectivul pe care ni l-am propus este ca in viitorul apropiat sa organizam o prima competitie de rugby tag in judetul Arges, cu un trofeu transmisibil „, a declarat Florin Bonea, director de Dezvoltare Muntenia Sud.

20 de elevi de la Liceul Teoretic "Dan Barbilian" au participat la cursul de rugby-tag.
20 de elevi de la Liceul Teoretic „Dan Barbilian” au participat la cursul de rugby-tag.

 

 La acest curs au participat 13 profesori de educatie fizica din urmatoarele localitati: Brosteni-Aninoasa, Poienarii de Muscel, Berevoiesti, Slanic-Aninosa, Balilesti, Manu Muscel, Valea Mare, Vladesti, Albestii de Muscel si Campulung si 20 de elevi de la Liceul Teoretic „Dan Barbilian”.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile