30 de ani de rugby la CSS Tecuci

Marți, 21 decembrie, CSS Tecuci a sărbătorit 30 de ani de activitate în rugby la nivel de juniori, acest eveniment concretizându-se, cum altfel decât printr-un turneu amical, cu meciuri  între echipele CSS Tecuci, LTTV Galați, CSS Bârlad și LPS Focșani.

Existența și activitatea CSS Tecuci este strâns legată de implicarea inimosului profesor Genu Popa, cel care a dat rugbyului românesc printre alții pe Florin Bărdașu, Dorin Manole sau Ionuț Donici. An de an, CSS Tecuci participă la competițiile de juniori, dincolo de rezultate fiind un club al cărui obiectiv este formarea de caractere , de jucători de valoare. Mereu pe drumuri pentru a descoperi noi talente cărora să le imprime dragostea pentru sportul cu balonul oval, Genu Popa, a reușit în acești ani să adune la CSS Tecuci  atât din oraș, cât și din satele din apropiere, copii cărora le-a oferit o șansă în plus prin inițierea în tainele rugbyului.

 

 

”Deși m-am zbătut mult pentru ca acest eveniment să poată avea loc, mă bucur  că până la urmă a ieșit ceva frumos. 1991 nu este numai anul în care a pornit la drum CSS Tecuci, este și anul in care s-a născut Florin Bărdașu, unul dintre jucătorii formați aici și care, astăzi, a ajuns să ne reprezinte la nivelul echipei naționale. La fel de bucuros sunt și pentru Ionuț Donici, care a urcat treaptă cu treaptă și iată, a ajuns și el în vizorul echipei naționale. Anul viitor ne pregătim să organizăm un alt eveniment, și anume, 70 de ani de rugby la Tecuci.”, ne-a declarat Genu Popa.

În ce privește turneul care a avut loc,  copiii au ales ca partidele să se dispute afară, pe teren, și nu în sală, chiar dacă temperatura era scăzută, iar acest aspect subliniază încă o dată că eforturile profesorului Genu Popa își văd roadele, sportivii săi fiind într-adevar adevărați rugbyiști.

Plecat tot din Tecuci, Anton Pisaroglu, vicepreședintele Federației Române de Rugby a fost prezent la eveniment, ocazie cu care a înmânat participanților diplome și trofee.

 

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile