Asociația Municipală de Rugby București – 2023 în cifre și acțiuni

La final de an, Asociația Municipală de Rugby București a făcut un bilanț al activității în acest an.

Început pe 25 martie, pe Parcul Copilului, Campionatul de MiniRugby AMRB a adunat la start 40 de echipe de copii U8, U10, U12 și U14, competiția desfășurându-se de-a lungul anului, ultima etapă, cea de pe 25 noiembrie, care urma să aibă loc pe Stadionul Olimpia, fiind reprogramată, din cauza condițiilor meteo din acea zi, reprogramată pentru primăvara anului 2024.

De asemenea, extrem de important în Adunarea Generală AMRB din 27 noiembrie, toate cluburile de copii din Bucuresti si-au dat acordul ca din editia de campionat 2024/2025, sa aiba inscrise in campionat, echipe la categoria Copii “U”14. Aceste echipe urmand sa evolueze fie RugbY XV, fie Rugby XII pentru incepatori. Avand acordul cluburilor si mentiunea ca cei care nu se vor inscrie la categoria Copii “U”14, nu vor fi programati la nici o categorie de varsta. Astfel, cluburile care s-au angajat sunt urmatoarele: ACS SOIMII, CS DINAMO, CS STEAUA, ACS FLAMINGO, RC GRIVITA, ACS RUGBY ACADEMY, ACS ARENA ACADEMY-METROREX, ACS RUGBY ACADEMY-PCE ILFOV, CS OLIMPIA. Aceasta hotarare a cluburilor din AMRB va fi extinsa la toate cluburlie ce doresc sa participe in Campionatul AMRB. Se va aplica astfel si pentru cluburile care nu fac parte din AMRB: ACSO VIITORUL PANTELIMON, CSS ILFOV, ACS AURORA BAICOI, RC BRASOV, CS BRENNDORF, CS MEDGIDIA, ACS TOMITANII CONSTANTA, ACS DRAGONII CONSTANTA, SCM GLORIA BUZAU.

Câteva borne din activitatea 2023:

– 450 sportivi legitimați copii U8, U10, U12, U14;
– 40 echipe de copii U8, U10, U12, U14;
– 420 de jocuri la categoriile copii U8, U10, U12, U14;
– organizarea etapelor de campionat în parteneriat cu structurile sportive din București, la care au fost invitate echipele: ACSO Viitorul Pantelimon, CSS Ilfov, PCE Ilfov, RC Brasov, CS Brenndorf, CS Aurora Baicoi, SCM Gloria Buzau, CS Tomitanii Constanta,CS Dragonii Constanta, CS Medgidia, CS Mihail Kogalniceanu, CS Oras Ovidiu Constanta;
– organizarea turneului de copii pe 4 mai, “Ziua Naționala a Rugbyului Românesc” pe Stadionul Național de Rugby “Arcul de Triumf”;
– organizarea unei etape de campionat AMRB la Medgidia;
– organizarea unei etape din cadrul Circuitului Național de MiniRugby București 2023;
– participarea la Turneul de rugby Tach “Trofeul Bragadiru”
– participarea echipelor de copii la jocurile internaționale ale echipei naționale a României, pe Stadionul Național de Rugby “Arcul de Triumf”
– participarea copiilor din AMRB la desfășurarea în cele mai bune condiții la CARAVANA PRO RUGBY- “Vino să joci rugby în cartierul tău”
– participarea echipelor de copii din AMRB la turneul Therme Sand Heroes – Junior Beach Rugby Cup
– participarea la prezentarea Tricoului de Uriaș – Cel mai mare tricou din lume, atestat de #GuinnessWorldRecords

FOTO: Cristian Melenciuc

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile