Cea de-a 10 ediție a Diviziei Naționale de Seniori debutează mâine, 10 aprilie

Sâmbătă, 10 aprilie, va porni la drum sezonul 2021 al Diviziei Naționale de Seniori, eșalonul secund al rugbyului românesc, aceasta fiind cea de-a 10-a ediție a competiției în acest format.

Va fi pentru a doua oară când un număr de nouă echipe vor lua startul în DNS, singura dată când acest lucru s-a mai consemnat fiind în sezonul 2018-2019 atunci când au facut pasul în această competiție RC Grivița, RC Gura Humorului și CSM Sibiu. Legat tot de istoricul Diviziei Naționale de Seniori, în cele nouă ediții disputate până acum au fost opt echipe campioane, singura care a reusit dubla fiind Știinta Petroșani, de altfel campioana en-titre.

Primele două partide ale noii ediții se vor disputa sâmbătă. Vicecampioana CS Năvodari va primi vizita celor de la CSU Alba Iulia, în timp ce RC Bârlad o va întâlni pe CSU Arad. La prima vedere, gazdele pornesc ca favorite certe, atât CS Năvodari, cât și RC Bârlad aflându-se pe podium în ultimii doi ani. CSU Alba Iulia, nou venita în competiție va miza pe jucători transferați de la CS Mânăștur, CSM Sibiu sau Știința Petroșani, în tentativa de a face o figură onorabilă, în timp ce CSU Arad va încerca să profite de experiența unor jucători cu multe partide la acest nivel și nu numai.

Duminică, 11 aprilie, sunt programate alte două partide, RC Grivița – CSM Suceava și CSM Galați – RC Gura Humorului, gălățenii fiind din acest cvartet singurii care sezonul trecut au ajuns până în semifinale. RC Grivița o va întâlni pe CSM Suceava, după ce în ultima partidă a sezonului trecut tot sucevenii au fost oaspeți pe Parcul Copilului. RC Grivița își propune ca în acest sezon să mizeze pe o echipă tânără, așa cum și bucovinenii vor încerca să alcătuiască o echipă cât mai competitivă. Pentru CSM Galați acest sezon va fi unul al marilor speranțe, de a obține supremația în DNS, în drumul lor, însă, duminică o vor întâlni pe RC Gura Humorului, o altă grupare care își propune să aducă la nivel de seniori cât mai mulți dintre tinerii care au performat la nivel de juniori.

Ca si in anii anteriori cu siguranță vom asista la partide extrem de disputate, cu speranța că, în viitor cea mai valoroasă echipă a Diviziei Naționale de Seniori, să poate îndeplini condițiile promovării în SuperLiga CEC Bank.

DNS
Etapa I:
10 aprilie 2021
CS Năvodari – CSU Alba Iulia, stadion Flacăra, ora 11:00
RC Bârlad – CSU Arad, stadion Municipal, ora 11:00

11 aprilie
CSM Galați – RC Gura Humorului, stadion Municipal, ora 11:00
RC Grivița – CSM Suceava, stadion Parcul Copilului, ora 11:00
CS Știința Petroșani stă.

FOTO: Rugby Club Gura Humorului Facebook

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile