Dubla actiune in Transilvania: etapa de minirugby si curs de formare instructori de minirugby

Directia de Dezvoltare Transilvania Sud a continut si in saptamana care s-a incheiat seria actiunilor de promovare a rugbyului.

Astfel, joi 17 noiembrie 2016, in localitatea Sfantu Gheorghe a avut loc un curs de formare instructori de minirugby adresat profesorilor de sport din judetul Covasna. Cursul a fost conceput incat sa vina in ajutorul celor implicati in Campionatul judetean interscolar, dar si a celor care doresc sa adere la acest proiect in viitorul apropiat. 28 de profesori au aflat regulile de baza ale minirugbyului, fiind incantati de posibilitatea de a fi inclusi in acest proiect.

Cursul s-a desfasurat in sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judetean si a fost sustinut de catre directorul regional de dezvoltare, Sorin Rus.

Dubla actiune in Transilvania: etapa de minirugby si curs de formare instructori de minirugby.

Actiunea a continut apoi vineri, 18 noiembrie, cu etapa a doua a Campionatului Scolar Judetean de minirugby, care s-a desfasurat in localitatea Baraolt. La aceasta competitie o parte din profesorii care au participat la cursul de joi, au avut posibilitatea sa isi etaleze in teren cunostiintele dobandite arbitrand de aceasta data partidele echipelor proprii implicate in aceasta competitie.

La etapa a doua au participat 7 echipe care s-au confruntat pe Stadionul Central sub privirile unor spectatori destul de curiosi de activitatea si desfasurarea de efective de pe teren.

„A fost o actiune foarte reusita, dar totodata si necesara daca ne gandim ca am pornit aici acest campionat scolar cu profesori care nu au fost implicati pana acum in activitatea de minirugby ,avand la baza doar cunostinte de rugby tag si cateva cursuri predate impreuna cu Vlad Iordachescu .Toti cei implicati insa s-au dovedit a fi niste cursanti silitori si au progresat foarte bine reusind sa pregateasca echipele cu care participa in acest campionat scolar.Este insa foarte importanta pregatirea lor periodica atat din punct de vedere teoretic, cat si practic.Intentia noastra este de a crea aceasta competitie in lipsa prezentei unor cluburi in zona si de a monitoriza elementele deosebite cu scopul idrumarii lor spre centrele de excelenta dar intr-o forma mai slefuita decat in anii anteriori”, a declarat Sorin Rus, Director de Dezvoltare Transilvania Sud.

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile