Experienta – cuvantul care defineste echipa Romaniei pentru intalnirea cu Germania

Sambata, 10 februarie, ora 16:00, Stejarii vor debuta in editia 2018 a competitiei Rugby Europe International Championship, pe stadionul Cluj Arena, impotriva Germaniei, aceasta intalnire precum si urmatoarele trei care vor urma fiind decisive pentru calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din 2019.

Pentru prima data au fost titulari in echipa nationala intr-o partida disputata in 2012 la Soci impotriva Rusiei, castigata atunci de Stejari cu rezultatul de 25-0. Este vorba de fratii Ursache, Andrei si Valentin care sambata se vor afla din nou impreuna, pentru a opta oara in primul XV gandit de antrenorul Lynn Howells. Andrei Ursache va fi unul dintre pilieri si ii va avea alaturi in linia intai pe Mihaita Lazar si Andrei Radoi, in acesta componenta aflandu-se pentru a patra oara intr-o partida a echipei nationale.

Cuplul din linia a doua Johannes Van Heerden-Marius Antonescu se va regasi pentru a zecea oara in garnitura de start a Stejarilor. In anterioarele noua partide cu cei doi printre titulari ne-am impus de sapte ori. Pe banca de rezeverve se va afla Alin Coste care revine in echipa nationala dupa ce ultima data a evoluat contra Georgiei in 2015.

Tot o revenire va fi cea a lui Valentin Ursache, de care aminteam mai sus, acesta dupa mai bine de doi ani va intregi o linia a treia din care vor mai face parte capitanul Mihai Macovei si Stelian Burcea. Oarecum surprinzator din punct de vedere al statisticii in acesta formula au evoluat pentru Stejari o singura data, se intampla in 2014 cand am invins Canada la Bucuresti cu rezultatul de 18-9. In ciuda acestui aspect linia a treia este cu siguranta punctul forte avand in vedere experienta celor trei.

Ca si in cazul tandemului din linia a doua, Florin Surugiu si Florin Vlaicu vor face cuplu de mijlocasi pentru a zecea oara, Florin Vlaicu avand sansa ca in partida contra Germaniei sa depaseasca borna celor 860 de puncte marcate pentru Stejari. Cei doi jucatori insumeaza un total de 172 de selectii, un alt atuu importanta in ceea ce ne priveste.

In ultimul s-au impus in postura de titular pe postul de centru si nici de aceasta data nu vor lipsi din primul XV. Sione Fakaosilea si Paula Kinikinilau vor juca impreuna pentru a sasea oara, o pereche de centri care imbina forta cu fantezia specifica Emisferei de Sud de unde sunt originari. Pe aripi se vor afla Ionut Dumitru si Tangimana Fonovai , cu un total de zece incercari marcate pentru Stejari.

Catalin Fercu revine si el in echipa nationala dupa o mai veche accidentare si va bifa selectia cu numarul 99 fiind la un singur pas de a deveni al doilea jucator din istoria echipei nationale care se poate lauda cu calitatea de centurion.

Romania:1.Mihaita Lazar(Castres), 2.Andrei Radoi(Timisoara Saracens), 3.Andrei Ursache (Carcassonne), 4.Johan Van Heerden(Stiinta Baia Mare), 5.Marius Antonescu(Colomiers), 6.Valentin Ursache(Oyonnax), 7.Mihai Macovei(Colomiers), 8.Stelian Burcea(CSM Bucuresti), 9.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 10.Florin Vlaicu(Steaua Bucuresti), 11.Ionut Dumitru(Steaua Bucuresti), 12.Sione Fakaosilea(Stiinta Baia Mare), 13.Paula Kinikinilau(CSM Bucuresti), 14.Tangimana Fonovai(Timisoara Saracens), 15.Catalin Fercu(Timisoara Saracens)
Rezerve: 16.Florin Bardasu(Stiinta Baia Mare), 17.Ionel Badiu(Timisoara Saracens), 18.Alexandru Tarus(Sale Sharks), 19.Alin Coste(Carcassonne), 20.Andrei Gorcioaia(Massy), 21.Valentin Calafeteanu(CSM Bucuresti), 22.Stephen Shennan(Timisoara Saracens), 23.Jack Umaga(Timisoara Saracens)

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile