Georgia a castigat meciul cu Namibia si are sanse mari sa termine grupa pe locul 3

Principala rivala a Romaniei, in ultimii 15 ani, echipa Georgiei a castigat (17-16), in aceasta seara, meciul cu Namibia, ocupand acum locul 3 in Grupa C, dupa Noua Zeelanda si Argentina. ”Lelos” se afla in fata unei premiere, o victorie a selectionatei All Blacks in fata Tonga, maine seara, asigurandu-le calificarea directa la editia 2019 a Cupei Mondiale. In aceeasi postura ar ajunge si Romania in cazul unei victorii in fata Italiei, duminica, 11 octombrie, la Exeter.

Remarcati pentru replica foarte curajoasa pe care au dat-o Noii Zeelande, in precedentul meci, georgienii au revenit la jocul lor fizic, bazat pe inaintare. Ceea ce nu-i de mirare, ei urmarind sa se impuna in fata Namibiei si a inregistra pentru prima oara doua victorii la aceeasi editie a Rugby World Cup. Ceea ce nu s-a intamplat deloc simplu, africanii rezistand eroic in aparare si conducand chiar timp de 50 de minute gratie a doua penalitati concretizate (min. 2 si 18).

Abia dupa pauza, in superioritate numerica – Larson (min. 40), Coetze (min. 40+1) si Botha (min. 50) au vazut cartonase galbene, fiind eliminati temporar -, s-a produs desprinderea Georgiei, Gorgadze (min. 50) si Malaguradze (min. 55) marcand eseuri trasformate de Kvirikasvili, care a mai reusit si o penalitate (min. 68).

Namibia a revenit pe final de meci, iar Kotze a marcat o incercare pe care a si transformat-o (min. 75) – tot el a mai fructificat si o lovitura de pedeapsa (min. 71). N-a fost insa suficient pentru a intoarce rezultatul, ci doar pentru a obtine punctul bonus defensiv, primul din istoria participarii Namibiei la Cupa Mondiala.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile