În DNS se dispută penultima etapă a turului

Divizia Națională de Seniori a ajuns la etapa cu numărul 8, penultima a turului, în care, din prisma clasamentului, cea mai echilibrată partidă se anunță cea dintre CSM Galați și RC Grivița, celelalte întâlniri fiind Știința Petroșani-CSU Arad, CS Năvodari-RC Gura Humorului și RC Bârlad-CSM Suceava.

Sâmbătă, 5 iunie, vor avea loc primele două partide, CSM Galați-RC Grivița și Știința Petroșani-CSU Arad. Vecine de clasament, partida CSM Galați-RC Grivița se anunță a fi cea mai echilibrată din această etapă, în acest moment bucureștenii având un avantaj de două puncte. Gălățenii au stat runda trecută, astfel că poate acest respiro îi va ajuta, în timp ce RC Grivița va merge la malul Dunării după ce etapa trecută a pierdut la scor pe propriul teren cu RC Bârlad, înfrângere care a anulat succesul de la Năvodari.

La Petroșani, Știința, aflată în fruntea clasamentului o va întâlni pe penultima clasată, CSU Arad. În aceste condiții cu patru victorii consecutive, toate cu punct bonus ofensiv, studenții din Valea Jiului o țintesc pe a cincea, una care să-i mențină în frunte. Pentru arădeni orice punct ar fi benefic, doar două victorii fiind trecute în dreptul acestora în sezonul actual.

Ajunsă pe locul trei CS Năvodari nu se poate gândi decât la un succes în partida cu RC Gura Humorului, căci altfel ecartul față de ocupantele primelor două poziții ar fi tot mai greu de recuperat în retur. Victoria de la Suceava poate fi un nou început și aceasta trebuie confirmată, însă, desigur și RC Gura Humorului își va juca șansa așa cum a făcut-o în toate partidele disputate până acum.

Cu o singură înfrângere, RC Bârlad ocupă locul secund în ierarhia Diviziei Naționale de Seniori la o distanță infimă, un singur punct, de Știința Petroșani. Partida cu CSM Suceava este o nouă oportunitate pentru bârlădeni de a-și mări zestre de puncte chiar dacă adversara de duminică va căuta ca până la finalul turului să lase o impresie mai bună.

Divizia Națională de Seniori
Etapa a VIII-a
05.06.2021
CS Stiința Petroșani – CSUAV Arad, stadion Stiința, ora 13.00
Arbitri: Ioniță Victor, Ferezan Florin, Manole Marian
Comisar de citare: Tudor Prună

CSM Galați – RC Grivița, stadion Municipal, ora 14.00
Arbitri: Bujoreanu Viorel, Dimitriu Romică, Bărgăoanu Dragoș
Comisar de citare: Mihail Stuparu

06.06.2021
CS Năvodari  – RC Gura Humorului, stadion Flacăra, ora 11.00
Arbitri: Cojocnean Călin, Rotaru Cristian Teodor, Rotaru Cristian
Comisar de citare: Bogdan Budișteanu

RC Bârlad – CSM Bucovina Suceava, stadion Municipal, ora 11.00
Arbitri: Preda Dragoș, Bișoc Marius, Surmei – Balan Gabriela
Comisar de citare: Gheorghe Pleșcan

FOTO: RC Grivița Facebook

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile