Liceul Tehnologic Anghel Saligny a castigat Cupa de iarna la rugby-tag pentru echipe de gimnaziu

Sambata, 17 decembrie 2016, sala de sport a Scolii Gimnaziale Mihail Sadoveanu a gazduit competitia CUPA DE IARNA la rugby-tag, adresata elevilor nascuti in anul 2011 si mai mici, din ciclul gimnazial. Aceasta a fost castigata de Liceul Tehologic Anghel Saligny.

Actiunea sportiva a fost organizata de Rugby Club Braila in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, avand un sprijin financiar din partea Directiei Judetene de Sport si Tineret, un partener constant in actiunile clubului. La startul competitiei au fost prezente sase echipe, dintre care doua de la scoli din judet, care au fost distribuite in doua grupe. Meciurile s-au desfasurat pe durata a doua reprize a cate 7 minute, cu pauza de un minut, iar fiecare echipa a avut in componenta minim o fata.

In prezenta unui numeros public format din colegi  si parinti competitia s-a desfasurat in bune conditii oferite de scoala gazda.

„A fost o competitie reusita al carui scop a fost promovarea jocului cu balonul oval in randul scolarilor din ciclul gimnazial si de atragere a unor noi tineri catre practicarea rugbyului de performanta in perspectiva formarii unei grupe de sportivi in cadrul Rugby Club. De remarcat faptul ca de la o competitie la alta echipele se prezinta mult mai pregatite demonstrand ca profesorii de educatie fizica se preocupa de pregatirea sportivilor cu mult interes.O foarte buna impresia a lasat echipa Scolii Gimnaziale din Stancuta pregatita de domnul profesor Costel Bogoi care desi clasata pe locul trei a demonstrat o foarte buna pregatire tactica a jocului anuntandu-se ca o viitoare candidata la locul intai la competitiile viitoare”, a declarat profesor Dan Niculescu, antrenor RC Braila.

                                                                                                 
Rezultatele inregistrate in faza grupelor:
SC.GIM.M.SADOVEANU-SC.GIM.SF.ANDREI                                     6-3 (2-3)
LIC.TEH.A.SALIGNY- SC.GIM.RADU TUDORAN                              14-6 (6-2)
SC.GIM.T.VLADIMIRESCU- SC.GIM.M.SADOVEANU                     8-7 (5-3)
SC.GIM.STANCUTA- LIC.TEH.A.SALIGNY                                          6-8 (2-4)
SC.GIM.SF.ANDREI – SC.GIM.T.VLADIMIRESCU                            4-5 (3-2)
SC.GIM.RADU TUDORAN- SC.GIM.STANCUTA                                3-14 (2-5)

Primele clasate din fiecare grupa s-au intalnit in finala, iar echipele de pe locul 2 au jucat direct pentru locurile 3-4, iar ocupantele locurilor 3 din fiecare grupa au jucat pentru locurile 5-6. In aceasta faza a competitiei s-au inregistrat rezultatele:

LOC III SERIA A          –  LOC III SERIA B
SC.GIM. RADU TUDORAN-SC.GIM.SF.ANDREI      7-4 (4-3)
LOCII SERIA A                 LOCI I SERIA B
SC.GIM.STANCUTA-SC.GIM.MIHAIL SADOVEANU    13-4 (7-2)
LOC I SERIA A                 LOC I SERIA B
LIC.TEH.ANGHEL SALIGNY – SC.GIM.TUDOR VLADIMIREASCU  12-7(6-3)

Clasamentul final al Cupei de iarna la rugby – tag a fost:
1.LIC.TEHNOLOGIC A.SALIGNY-prof.Geta Puscasiu
2.SC.GIMNAZIALA TUDOR VLADIMIRESCU-prof.Florin Giurgiu
3.SC.GIMNAZIALA STANCUTA-prof.Costel Bogoi
4.SC.GIMNAZIALA MIHAIL SADOVEANU-prof.Aurel Grigore
5.SC.GIMNAZIALA RADU TUDORAN-prof.Constantin Baciu

Printre elevii participanti au fost remarcati cativa cu reale calitati pentru practicarea jocului de rugby: Lungu Stefanut,Bunea Dragos,Olteanu George,Ciuperca Iulian,Hornea Andreea(Sc.Gim.Stancuta), Caraman Mihai, Ungureanu Nicusor,Tanase Gabi, Gheorghita Iuliana  Balasa(Sc.Gim.T.Vladimirescu),Trandafir Mirel, Pitulice Marian (Lic.Teh.A.Saligny), Oprisan Florin, Geambasu George, Cartita Dragos(Sc.Gim.Sf.Andrei), Bubuianu Florin,Lambru Andrei(Sc.Gim.Radu  Tudoran).

La finalul competitiei a avut loc festivitatea de premiere onorata de Marius Secuianu, director de dezvoltare in regiunea Moldova-Sud, unde participantilor le-au fost oferite cupe, diplome, dulciuri din partea D.J.S.T-Braila si Rugby Club Braila.Din partea F.R.Rugby au fost acordate cupe profesorilor clasati cu echipele pe primele trei locuri iar plachete sportivilor Hornea Andreea(Sc.Gim.Stancuta),Gheorghita Iuliana Balasa(Sc.Gim.Tudor Vladimirescu) si Trandafir Mirel(Lic.Teh.A.Saligny) pentru calitatile tehnice deosebite demonstrate in cadrul competitiei.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile