Liga Celtica, fara victorie cu bonus ofensiv

Rabo Direct Pro 12.
Rabo Direct Pro 12.

Etapa a X-a din Liga Celtica a programat derby-ul galez dintre Cardiff Blues si Ospreys, o partida care s-a incheiat cu victoria vizitatorilor, rezultat 22-19.

Fiecare dintre cele doua echipe a marcat cate un eseu, Dacey pentru Cardiff, Tipuric in contul lui Ospreys, in schimb daca Halfpenny a concretizat patru penalitati si o transformare, omologul sau Biggar a fost mai eficient reusind si un dropgol.

Munster, lidera calasamentul a invins dramatic pe Scarlets in randurile careia nu s-a regasit si romanul Horatiu Pungea.

In minutul 79, Scarlets conduceau cu 10-9 dupa eseul lui Barclay, transformarea si lovitura de pedeapsa semnate de A. Thomas, in timp ce irlandezii reusisera trei lovituri de pedeapsa prin Hanrahan.

Victoria armatei rosii a venit in ultimul minut, moment in care Scarlets se gaseau in 13 jucatori dupa cele doua cartonase galbene vazute de Evans si Poole, astfel R. O’Mahony a reusit eseul victoriei transformat de Hanrahan, rezultatul final fiind Munster-Scarlets 16-10.

Ulster a trebuit sa infrunte replica curajoasa a italienilor de la Zebre care dupa primul sfert de ora al jocului conduceau cu 6-0, Orquera si Iannone reusind fiecare sa concretizeze cate o lovitura de pedeapsa.

Aveau sa fie si singurele ale partidei de partea lui Zebre, un eseu a lui Payne, o transformare si doua penalitati ale lui Pienaar asigurand victoria cu 13-6 a nord-irlandezilor de la Ulster.

Edinburgh au reusit surpriza etapei invingand pe Leinster cu 11-6, dupa o partida in care doar scotienii au marcat un eseu prin Fife restul punctelor venind din tentative de tinta, Laidlaw respectiv Madigan concretizand cate doua lovituri de pedeapsa.

Connacht au obtinut cea de-a doua victorie din acest sezon dupa ce s-au impus cu rezultatul de 14-11 in fata galezilor de la Newport.

Carr a marcat un eseu, Parks doua penalitati si un dropgol toate in contul lui Connacht, pentru dragonii galezi E. Evans reusind o incercare, Tovey doua lovituri de pedeapsa.

Partida dintre Glasgow si Treviso a fost amanata din cauza terenului de joc inghetat.

Clasament:
1.Munster-39p
2.Ulster-33p
3.Leinster-32p
4.Ospreys-31p
5.Glasgow-29p
6.Edinburgh-21p
7.Scarlets-21p
8.Newport-20p
9.Cardiff Blues-17p
10.Treviso-14p
11.Connacht-11p
12.Zebre-9p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 26 si 28 decembrie dupa programul:
Scarlets-Ospreys
Edinburgh-Glasgow
Newport-Cardiff Blues
Munster-Connacht
Treviso-Zebre
Leinster-Ulster

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile