Lotul Romaniei pentru primele meciuri din Rugby Europe Championship! Vezi care sunt cei 36 de jucatori!

Nationala de rugby a Romaniei se pregateste pentru debutul in campania de calificare la Cupa Mondiala din 2019, debut ce va avea loc odata cu primul meci din Rugby Europe Championship, de pe 11 februarie, cu Germania. Staff-ul tehnic format din Lynn Howells, Marius Tincu si Rob Moffat a stabilit un lot de 36 de jucatori pentru primele doua partide din Rugby Europe Championship.  Din acestia, 24 formeaza pachetul de inaintare si 12  sunt jucatori de treisferturi.

Din jucatorii convocati, cei mai multi – 16 – provin de la campioana Romaniei, Timisoara Saracens, cinci de la CSA Steaua, cinci de la Stiinta Baia Mare, unul de la CSM Bucuresti, iar 9 jucatori evolueaza la cluburile din Franta. Noutatea in lotul desemnat sa inceapa pregatirea  o reprezinta convocarea pilierului Alexandru Savin de la CSM Bucuresti.

„Romania pleaca la drum cu un singur gand, acela de a se califica la Cupa Mondiala din 2019, care este cel mai important obiectiv atat al jucatorilor si al staff-ului, cat si al intregii grupari rugbistice din Romaia. In acelasi timp, odata cu schimbarea formatului competitiei Rugby Europe Championship, ne dorim sa incunuam acest an si cu castigarea acesteia, cand spun asta ma gandesc la castigarea ultimului meci de acasa impotriva Georgiei.  Ca acest obiectiv sa fie indeplinit nu trebuie sa facem niciun pas gresit, sa tratam fiecare meci ca pe o finala si sa fim concentrati pe ceea ce avem de facut. Stim ca primele doua meciuri vor fi mai grele pentru ca jucatorii se vor reuni dupa o perioada de doua luni de pauza si vor avea nevoie de putin timp pentru a se reacomoda intre ei pe teren, insa experienta si maturitatea lor sper sa isi spuna cuvantul”, a declarat antrenorul Lynn Howells.

Jucatorii care evolueza in campionatul intern se vor reuni pe 29 ianuarie la Izvorani si vor face vizita medicala, dupa care pe 3 februarie vor pleca la Lisabona. Aici vor face jonctiune cu sportivii care evolueaza in Franta si pe 4 februarie, Romania va sustine un meci de pregatire in compania reprezentativei similare a Portugaliei. Pe 9 februarie echipa va pleca la Frankfurt, pentru primul meci din Rugby Europe Championship, de pe 11 februarie, cu Germania.

Lotul convocat pentru primele meciuri din Rugby Europe Championship:

PILIERI: Mihai Lazar (Castres Olympique), Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), Alexandru Tarus (Beziers), Alexandru Gordas (CSA Steaua), Andrei Ursache (Carcassonne), Ionel Badiu (Carcassonne), Gigi Militaru (Timisoara Saracens), Horatiu Pungea (Timisoara Saracens), Alexandru Savin (CSM Bucuresti)

TRAGATORI: Andrei Radoi (Timisoara Saracens), Marian Capatana (Timisoara Saracens), Otar Turashvili (Colomiers)

LINIA A DOUA: Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), Marius Antonescu (Tarbes), Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare), Ionut Muresan (Timisoara Saracens), Dorin Lazar (Timisoara Saracens)

LINIA A TREIA: Viorel Lucaci (CSA Steaua), Andrei Gorcioaia (Massy),  Vasile Rus (Timisoara), Valentin Ursache (Oyonnax), Andrei Iurea (Stiinta Baia Mare), Cristian Chirica (Stiinta Baia Mare), Vlad Nistor (Albi)

MIJLOCASI LA GRAMADA: Valentin Calafeteanu (Timisoara Saracens), Florin Surugiu (CSA Steaua )

MIJLOCASI LA DESCHIDERE:  Jody Rose (Timisoara Saracens)

CENTRI: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Jack Umaga (Timisoara Saracens), Florin Vladut Popa (Timisoara Saracens), Paula Kinikinilau (Timisoara Saracens)

ARIPI: Stephen Shennan (Timisoara Saracens), Ionut Dumitru (CSA Steaua), Madalin Lemnaru (Timisoara Saracens)

FUNDASI: Catalin Fercu (Timisoara Saracens), Samoa Luke (Stiinta Baia Mare)

Meciurile Romaniei in Rugby Europe Championship 2016-2017:
Germania – Romania, 11 februarie
Romania – Spania, 18 februarie
Rusia-Romania, 4 martie
Belgia -Romania, 11 martie
Romania – Georgia, 19 martie

Stejarii se pot califica la Cupa Mondiala din Japonia din 2019 in urma rezultatelor pe care le vor obtine in sezonul 2016-2018, cumulat, astfel:
– daca ocupa primul loc in Cupa Europeana a Natiunilor 2016/2018;
– daca se claseaza pe locul 2 in Cupa Europeana a Natiunilor, 2016/2018 dupa Georgia, calificata deja direct de la Cupa Mondiala din Anglia;
– daca se claseaza dupa echipa calificata direct si se impune in barajul cu ocupanta locului 3 in Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa si Tonga)

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile