Oyonnax si Agen, retrogradate cu cinci etape inainte de finalul Top 14

Oyonnax si Agen retrogradate cu cinci etape inainte de finalul Top 14.

Castres s-a impus in uvertura etapei a 21-a din Top 14, pe terenul lui Grenoble, cu scorul de 33-28. Eseurile oaspetilor au fost semnate de Combezou, Tulou si Smith, in timp ce incercarea de onoare a amfitrionilor, echivalenta cu bonusul defensiv de altfel, a fost realizata de Nemani. Mihaita Lazar nu a fost convocat la Castres, in vederea acestui joc.

Toulon a prestat un joc exact si pragmatic pe terenul ambitioasei Pau, invingand cu scorul de 25-9, dupa eseurile marcate de Delon Armitage, in doua randuri dupa pauza. Pentru bonusul ofensiv, oaspetii au avut nevoie de un eseu de penalitate acordat in ultimul minut de joc.

Brive a semnat retrogradarea celor de la Oyonnax, dupa victoria cu 31-13. Asieshvili, Luafutu, Pointud si Tuatara-Morrison au marcat cu eseu, in timp ce oaspetii au beneficiat pe final de un eseu de penalizare. Ursache si Pungea nu au fost folositi la Oyonnax. Sansele celor de la Oyonnax de a se salva de la retrogradare se reduc doar la o teorie utopica, in acest moment.

Clermont a retezat si ea sperantele matematice de supravietuire pentru Agen, dupa victoria clara cu 38-10. Meciul intre cei doi poli ai clasamentului a fost la dispozitia gazdelor, care au culcat balonul in terenul de tinta prin Raka, de doua ori, Cancoriet, Georndeaux, Nakaitaci si Strettle.Agen a avut eseul de onoare adus de Miguel.

La Rochelle a invins acasa pe Bordeaux cu 22-15, singurul eseu al meciului purtand semnatura lui Forbes. La pauza, gazdele au condus cu 19-9.

Campioana en-titre Stade Francais a pierdut acasa cu Montpellier, scor 26-20. Tricourile roz au avut un eseu, al lui Sinzelle, in timp ce oaspetii au culcat de trei ori balonul in terenul advers de tinta, prin Ivaldi, Qera si Paillaugue.

In derby-ul etapei, Toulouse a depasit acasa pe Racing Metro, cu 14-3. Camara si un eseu de penalizare, ambele transformate de Bezy,au adus victoria meritata a amfitrionilor.

In aceasta runda s-au acordat trei bonusuri ofensive (Toulon, Brive si Clermont) si un bonus defensiv (Grenoble).

CLASAMENT:
1. Clermont 75
2. Montpellier 68
3. Toulon 67
4. Racing Metro 64
5. Toulouse 57
6. Castres 53
7. Bordeaux 53
8. La Rochelle 48
9. Brive 48
10. Grenoble 47
11. Pau 41
12. Stade Francais 32
13.Oyonnax 18
14. Agen 16

FOTO: rugbyrama.fr

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile