Romania 7s participa la recalificarile pentru Jocurile Olimpice

Lisabona va gazdui in perioada 18-19 iulie la turneul de recalificare la Jocurile Olimpice din 2016, cu participarea a 12 echipe printre care se va afla si echipa nationala a Romaniei de rugby 7.

Competitia Grand Prix Series a insemnat o prima etapa in drumul catre Rio de Janeiro, Franta fiind cea care si-a asigurat deja prezenta la Jocurile Olimpice, de asemenea Spania s-a calificat pentru Turneul Final de calificare, alte opt echipe urmand sa-si joace mai departe sansele la Lisabona.

Cum Anglia si Tara Galilor vor fi prezente la Jocurile Olimpice in echipa comuna a Marii Britanii, Rusia, Germania, Portugalia, Belgia, Lituania, Georgia, Italia si Romania se vor confrunta la Lisabona, alaturi de calificatele din esaloanele inferioare, Polonia, Ucraina, Letonia si Irlanda.

Romania va face parte, in prima faza a competitiei, din Grupa B, unde va intalni Germania, Lituania si Letonia, primele doua ocupantele locurilor cinci, respectiv noua in clasamentul general al Grand Prix Series 2015, iar letonii venind din postura de a treia clasata in Divizia A.

Se anunta asadar partide extrem de disputate, mai ales ca Romania a intalnit atat Germania, cat si Lituania, echipe in fata carora nu am reusit sa castigam, ba mai mult, Germania a fost semifinalista in etapele desfasurate la Lyon si Exeter.

Baietii nostri pornesc cu sansa a treia in grupa dar in multe partide au demonstrat ca rezultatele obtinute nu reflecta adevaratul potential al unei echipe din care s-au remarcat Alexandru Porojan, autor a sapte eseuri in turneul Grand Prix Series sau Vladut Zaharia, un real pericol pentru apararile adverse.

Programul partidelor pe care le va disputa Romania, sambata, 18 iulie, este urmatorul:
Romania-Lituania
Romania-Germania
Romania-Letonia

Componenta grupelor arata astfel:
Grupa A: Rusia, Georgia, Italia, Irlanda
Grupa B: Germania, Lituania, Romania, Letonia
Grupa C: Portugalia, Belgia, Polonia, Ucraina

Primele trei clasate in Turneul de Recalificare de la Lisabona vor participa la Turneul Final de Calificare, castigatoarea acesteia urmand sa participa la Jocurile Olimpice din 2016.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile