Romania a reusit cea mai spectaculoasa intoarcere de rezultat din istoria Cupei Mondiale

Romania a reusit cea mai spectaculoasa intoarcere de rezultat din istoria Cupei Mondiale.

Dupa doua infrangeri si fiind condusi cu 15-0 in minutul 43 al partidei cu Canada, Stejarii au obtinut la finalul disputei cu nord-americanii o victorie prin care au intrat in istoria Cupei Mondiale.

Canada nu a impresionat, insa a gresit mai putin in prima parte si astfel trupa neozeelandezului Kieran Crowley s-a desprins la un ecart de opt puncte, iar imediat dupa pauza acest deficit pentru noi a crescut la 15 lungimi, Stejarii reusind apoi in 30 de minute sa intoarca soarta partidei.

Pana la acest joc dintre Romania si Canada, Franta detinea recordul in privinta refacerii unui ecart de 14 puncte in semifinala de poveste din 1999, cand cocosii galici au fost condusi de All Blacks cu 24-10 pentru a reveni apoi iar cele 28 de puncte marcate de Christophe Lamaison sa-i duca in finala.

Stejarii au batut recordul Frantei, cele 15 puncte recuperate fiind aduse gratie celor doua eseuri ale lui Mihai Macovei, primul capitan care dupa Hari Dumitras in 1991, reuseste sa-si treca numele pe lista marcatorilor de finalizari in terenul de tinta advers.

Acum pentru Romania urmeaza poate cea mai dificila partida de la Cupa Mondiala, avand in vedere faptul ca pe 11 octombrie vom lupta decisiv cu Italia pentru o calificare directa la urmatoarea editie din 2019, fapt care ar reprezenta o noua premiera.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile