Romania se pregateste pentru debutul in Rugby Europe Championship. 26 de jucatori au ramas in lot

Nationala de rugby a Romaniei s-a reunit in lot complet, cu jucatorii din campionatul intern si cei din Franta, si se va pregati in aceste zile la Lisabona pentru debutul in Rugby Europe Championship de pe 11 februarie, cu Germania, de la Offenbach am Main.

Dupa intalnirea de verificare cu Portugalia, la finalul celor patru reprize in care Stejarii s-au impus cu 33-17, staff-ul tehnic al echipei a pastrat un lot de 20 de jucatori, carora li s-au alaturat duminica seara inca sase jucatori care evolueaza in Franta.

Astfel, Alexandru Savin (CSM Bucuresti), Vlad Badalicescu (CSA Steaua), Florin Bardasu (Stiinta Baia Mare), Andrei Iurea (Stiinta Baia Mare), Razvan Ailenei (Stiinta Baia Mare) si Alexandru Tigla (Stiinta Baia Mare) au revenit in tara.

“Pentru noi prezenta acestor jucatori tineri la echipa nationala este foarte importanta. Probabil cu  doi, trei dintre ei ne vom mai intalni pana la finalul acestui sezon al Rugby Europe Championship. Scopul nostru inca de la inceput a fost sa aducem acesti jucatori foarte tineri langa echipa nationala, sa ii ajutam sa creasca, sa se dezvolte, sa joace la nivel international, sa se pregateasca cu echipa. Am vazut multi jucatori care nu au decat 20 ani, ma bucur ca oferindu-le sansa sa joace la un nivel mai inalt decat cel de club, au aratat ca o pot face. Ei trebuie sa revina la club, sa isi imbunateasca  jocul la unele capitole. Este foarte important ca au venit aici, au vazut ce inseamna pregatirea cu echipa nationala, au vazut ce asteptari avem de la ei”, a declarat antrenorul Lynn Howells.

Lotul convocat pentru primele meciuri din Rugby Europe Championship:

PILIERI: Mihai Lazar (Castres Olympique), Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), Alexandru Tarus (Beziers), Alexandru Gordas (CSA Steaua), Andrei Ursache (Carcassonne),
TRAGATORI: Marian Capatana (Timisoara Saracens), Otar Turashvili (Colomiers)
LINIA A DOUA: Valentin Poparlan (Timisoara Saracens),Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare), Ionut Muresan (Timisoara Saracens)
LINIA A TREIA: Viorel Lucaci (CSA Steaua), Andrei Gorcioaia (Massy), Cristian Chirica (Stiinta Baia Mare), Vlad Nistor (Albi), Dorin Lazar (Timisoara Saracens)
MIJLOCASI LA GRAMADA: Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), Florin Surugiu (CSA Steaua ),
MIJLOCASI LA DESCHIDERE:  Jody Rose (Timisoara Saracens)
CENTRI: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Jack Umaga (Timisoara Saracens), Florin Vladut Popa (Timisoara Saracens)
ARIPI: Stephen Shennan (Timisoara Saracens), Ionut Dumitru (CSA    Steaua), Madalin Lemnaru (Timisoara Saracens)
FUNDASI: Catalin Fercu (Timisoara Saracens), Samoa Luke (Stiinta Baia Mare)

Meciurile Romaniei in Rugby Europe Championship:
Germania – Romania,
Offenbach, 11 februarie

Romania – Spania,
Iasi, 18 februarie

Rusia-Romania,
Soci, 4 martie

Belgia -Romania,
Bruxelles, 11 martie

Romania – Georgia,
19 martie, Bucuresti

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile