Spania completeaza tabloul participantelor la Jocurile Olimpice

Spania completeaza tabloul participantelor la Jocurile Olimpice.

Pe stadionul Louis II din Monaco s-au disputat partidele contand pentru faza finala a calificarilor la Jocurile Olimpice care vor avea loc la Rio de Janeiro, reprezentanta Europei, Spania, asigurandu-si dupa o finala dramatica impotriva celor din Samoa, prezenta pe tabloul participantelor.

La acesta faza finala a calificarilor au participat 16 echipe, repartizate initial in patru grupe, Irlanda, Samoa, Germania, Canada, Rusia, Chile, Hog Kong si Spania fiind cele care au ramas lupta pentru prima pozitie, singura care asigura prezenta la turneul final de rugby 7 din cadrul Jocurilor Olimpice.

Parcursul pana in finala, a fost unul fara prea mari emotii pentru Samoa, care a trecut de Hong Kong si Germania, in schimb Spania a invins la difenta de un eseu atat pe Irlanda, cat si pe Rusia, pentru a putea ajunge in ultimul act, de fiecare data revind dupa ce a fost condusa.

Asa avea sa se intample si in finala cand iberci au avut avantaj de 12-0, apoi baietii din Insulele Pacificului au intors rezultatul, 19-12, dar Los Leones au avut puterea fizica si morala sa mai inscrie doua incercari, cel decisiv chiar la ultima faza a partidei prin Iggy Martin. Spania s-a impus cu scorul de 22-19 in finala cu Samoa si astfel va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Lotul ibericilor este format din: Iggy Martin, Matias Tudela, Inaki Villanueva, Pablo Feijoo, Paco Hernandez, Angel Lopez, Javi Carrion, Pablo Fontes, Cesar Sempere, Igor Genua, Joan Losada si Pol Pla.

FOTO: www.worldrugby.org

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile