Spectacol pe arenele franceze cu buturi in etapa a zecea din Top 14

Spectacol pe arenele franceze cu buturi in etapa a zecea din Top 14.

Etapa a zecea a campionatului francez de rugby, Top 14, a debutat cu o remiza intre Pau si Racing Metro 92 Paris, scor 15-15, niciuna dintre combatante neavand eseuri in statistica. La pauza, gazdele au condus cu 12-6.

Toulon a facut spectacol la scena deschisa, invingand Agen cu 53-23. Taofifenua, Fernandez-Lobe, D. Armitage, S. Armitage, Mitchell, doua, Habana si o incercare de penalizare au compus tabela gazdelor. Agen a incercat replica ofensiva prin eseurile lui Sadie si Lamoulie.

Castres s-a impus in propriul fief cu 34-19 in meciul cu Montpellier, una din cele mai bune echipe franceze ale momentului. Inchizatorul Tulou a jucat magistral, fiind autorul a trei eseuri. Caminati a marcat o alta incercare pentru invingatori, in timp ce Bismarck du Plessis, pentru vizitatori, este la primul eseu de la transferal in Franta. Mihaita Lazar a fost pilier stanga la Castres, inlocuit din teren in minutul 62.

La Rochelle s-a impus pe teren propriu, 33-16 cu Grenoble. Botia, Gourdon si Lacroix, respectiv de Klerk, au reusit eseuri.

Bordeaux a invins cu 24-21 in bastionul lui Stade Francais, gratie eseului lui Adams, realizat in minutul 78. Alte incercari pentru invingatori au fost cele ale lui Rey si Goujon. Pentru gazde, campioana en-titre in Hexagon, a inscris un eseu Camara, iar arbitrul a acordat corect o incercare de penalizare. Plisson, pentru parizieni, a fost autorul unui dropgol spectaculos.

Toulouse a jucat bine in confruntarea cu Oyonnax si a castigat meritat cu 27-3. Cele trei incercari, opera lui Gray, doua si MacAllister, au fost suficiente pentru bonus. La oaspeti a jucat Pungea, in repriza secunda, pe post de pilier, in timp ce Vali Ursache nu a fost convocat.

Clermont a invins foarte greu la Brive, cu 26-21. Diferenta s-a conturat dupa eseurile lui Rougerie si Vulivuli, cate unul pe repriza. Gazdele au jucat economicos, fragmentand mult partida. Germain a fost excelent la buturi, cu sapte lovituri de pedeapsa concretizate in puncte. La pauza, oaspetii au condus cu 13-12.

In aceasta runda s-au acordat trei bonusuri ofensive (Toulon, Toulouse si Castres) si doua bonusuri defensive (Stade Francais si Brive).

Clasament:

 1. Clermont 33 de puncte
 2. Toulon 32
 3. Toulouse 32
 4. Racing Metro 30
 5. Brive 28
 6. Bordeaux 28
 7. Montpellier 26
 8. Castres 24
 9. La Rochelle 21
 10. Grenoble 19
 11. Stade Francais 18
 12. Pau 15
 13. Agen 10
 14. Oyonnax 10

 FOTO:midilibre.fr

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile