Sportul Studentesc-RC Grivita, mai mult decat o finala

Duminica, 27 mai, se va incheia editia 2017-2018 a Diviziei A, al treilea esalon valoric, odata cu finala care va fi gazduita pe Stadionul National Arcul de Triumf, partida cu trofeul pe masa aducand fata in fata doua echipe emblematice pentru istoria rugbyului romanesc, Sportul Studentesc si RC Grivita, cu grivitenii aflati pentru a treia oara consecutiv in ultimul act al competitiei .

In 1920 Sportul Studentesc completa tabloul echipelor participante in primul esalon valoric pentru ca 12 ani mai tarziu sa-si faca aparitia si echipa denumita pe atunci CFR Bucuresti, care apoi va deveni cea pe care o cunoastem si astazi, RC Grivita. Cele doua echipe au un palmares bogat, dar poate mai importanta decat vitrina cu trofee este multitudinea de jucatori care de-a lungul anilor s-au remarcat in echipa nationala.

Trebuie sa ne intoarcem in timp pentru a gasi ultimele performante ale celor doua cluburi, Sportul Studentesc o Cupa a Romaniei in 1976, iar pentru fosta castigatoare a Cupei Campionilor, RC Grivita un titlu de campioana in 1993, acum cele doua grupari tinand capul de afis al celui de-al treilea esalon valoric , care, disputat in actualul format le va gasi pentru prima data fata in fata in marea finala.

Referindu-ne strict la palmaresul acestei competitii, Divizia A, Sportul Studentesc si-a trecut in cont un trofeu de campioana in 2014, in timp ce RC Grivita s-a impus in 2015, dupa finala contra celor de la CS Manastur disputata atunci pe stadionul Bebe Boboc din Sibiu, dar si in sezonul 2016-2017 cand fiind condusa cu 10-0 a revenit impotriva actualilor campioni din DNS, Tomitanii Constanta, pentru o victorie dramatica, rezultat 12-10.

In sezonul regulat al acestei editii cele doua grupari bucurestene si-au impartit victoriile, Sportul Studentesc impunandu-se pe Parcul Copilului, iar RC Grivita si-a luat revansa in fieful studentilor, astfel niciuna dintre viitoarele finaliste nereusind sa-si valorifice avantajul terenului propriu, dupa partide disputate cu multa patima si daruire, cel putin din punct de vedere al angajamentului, depasindu-si conditia actuala.

Sportul Studentesc-RC Grivita va fi mai mult decat o finala a Diviziei A, va fi un duel in care se vor angrena doua echipe care inca reusesc sa duca mai departe traditia inceputa cu foarte multi ani in urma. Finala va avea loc pe Stadionul National Arcul de Trimf, duminica 27 mai 2018 cu incepere de la ora 19:00.

FOTO: #RugbyTonyVaio

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile