Stejarii vor juca meciul cu Spania la București, pe stadionul de rugby Ghencea

Naționala de rugby a României va disputa meciul cu Spania, din etapa a treia a Rugby Europe Championship, la București, pe stadionul de rugby din Complexul Sportiv Ghencea.

Partida va avea loc sâmbătă, 20 martie, de la ora 15:00 și va fi transmisă în direct de TVR1. Întâlnirea va avea loc fără spectatori și se va desfășura respectând toate normele sanitare în vigoare, atât protocolul Ministerul Tineretului și Sportului – Ministerul Sănătății, cât și cel al Rugby Europe.

Acest meci este singurul pe care Stejarii îl vor disputa pe teren propriu în această lună, următoarea întâlnire programată să aibă loc în țară din cadrul acestui sezon al competiției, fiind în 3-4 iulie, cu învingătoarea dintre Belgia și Olanda.

„Cred că toată lumea cunoaște situația Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf. Mutarea unui astfel de meci pe un alt stadion din țară este extrem de complicată, și din păcate sunt foarte puține orașele unde suntem primiți și care dispun de toate facilitățile de care avem nevoie. Le mulțumim celor de la CSA Steaua pentru găzduire. Vom face, împreuncă cu ei, toate  demersurile pentru a da o față europeană acestui stadion până la ora meciului”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Ultimul meci disputat de naționala României pe terenul din Ghencea a fost în luna noiembrie 2018, meciurile test World Rugby cu Uruguay și Statele Unite ale Americii.

Ediția din acest an a Rugby Europe Championship consemnează și debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială din Franța pentru zona europeană. Primele două clasate în ierarhia cumulată a competiției 2021 – 2022 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce ocupanta locului 3 va merge la turneul final de recalificare.

În cea de-a doua partidă ce va avea loc sâmbătă, 13 martie, ora 15:00 (în direct pe TVR 1), Stejarii vor întâlni la Lisabona, Portugalia.

FOTO: Daniel Nechita

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile