Thomas Lièvremont se alatura staff-ului tehnic al Stejarilor

Nationala de rugby a Romaniei continua campania de calificare la Cupa Mondiala din Japonia 2019, urmand sa intalneasca duminica, 18 februarie, la Madrid, in cel de-al doilea meci al Rugby Europe Championship, Spania. Pentru pregatirea meciurilor cu Rusia (3 martie) si cu Belgia (10 martie) din acest sezon al competitiei, Stejarii vor beneficia si de ajutorul lui Thomas Lièvremont, antrenor – specialist in ce priveste marginea (tusa), unul dintre momente fixe importante ale jocului.

In varsta de 44 de ani, Thomas Lièvremont a fost international francez intre 1996-2004 si a evoluat in campionatul din Hexagon la Perpignan (1996-2000), Biarritz (2000-2007) si Dax (2007-2008). La finalul carierei de jucator a devenit antrenor, pregatind pe Dax, echipa pe care a promovat-o in Top 14 (prima liga franceza) si Bayonne, iar in ultimii ani a fost antrenorul echipei nationale de U20 a Frantei. Fratele sau, Marc a fost antrenorul echipei de seniori a Frantei, Les Bleus, jucand sub conducerea lui finala Cupei Mondiale din 2011.

Ca jucator,  Thomas Lièvremont a fost de trei ori campion al Frantei cu Biarritz (in 2002, 2005 si 2006) si a castigat cu echipa Frantei de trei ori Turneul celor Sase Natiuni, in 1998 si 2004 – Marele Slam si 2006 si a fost si vicecampion mondial cu echipa in 1999.

„De ceva vreme dorim sa aducem un antrenor care sa ne ajute mai mult in ceea ce priveste marginea pentru ca echipa are un potential mare in acest moment fix al jocului, potential pe care nu stim inca cum sa il fructificam. Thomas este o alegere buna, il cunosc bine, va veni in calitate de consultant pentru aceste doua meciuri din Rugby Europe Championship dupa care, in functie de cum vor interactiona jucatorii cu el si cum va gasi echipa, vom discuta de o colaborare mai indelungata. Experienta pe care a acumulat-o de-a lungul carierei atat ca jucator international cat si ca antrenor sper reuseasca sa ne-o impartaseasca si noua si sa avem un progres in tusa. Ne dorim sa avem o tehnica mai buna in tusa, viteza mai mare, sa facem acele optiuni care ne avantajeaza, sa fim mult mai precisi, sa incercam sa citim si tusele adversarilor”, a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

Staff-ul Romaniei este format din Lynn Howells, Massimo Cuttitta – antrenor inaintare, Rob Moffat – antrenor linia de treisferturi si Olivier Rieg – prepartor fizic.

FOTO: www.FRR.fr

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile