Turneul International de Rugby 7 feminin are loc joi, 8 septembrie, la Barlad

Turneul International de Rugby 7 feminin are loc joi, 8 septembrie, la Barlad.

Prima editie a Turneului International de Rugby 7 feminin, rezervat categoriei de varsta U18 are loc in aceste zile la Barlad. Parte a proiectului „Get into Rugby”, turneul isi propune sa dea tinerelor jucatoare din Romania si din tarile invecinate meciuri mai multe, la un nivel cat mai ridicat de joc. Miercuri, 7 septembrie, in deschiderea Turneului a avut loc un curs World Rugby/Rugby Europe Level 1 pentru antrenorii de rugby 7, cu specific rugby feminin, sustinut de Mariya Shishkina din Rusia, curs la care au participat 20 de persoane.

Mariya Shishkina a sustinut un curs World Rugby Level 1 pentru antrenorii de rugby 7 feminin.
Mariya Shishkina a sustinut un curs World Rugby Level 1 pentru antrenorii de rugby 7 feminin.

Alaturi de echipa Romaniei de rugby 7 feminin U18 la Turneul International de la Barlad va participa echipa similara a Republicii Moldova. Competitia va avea loc joi, 8 septembrie, pe Terenul FEPA, de la ora 16:30.

Programul meciurilor:
Romania 1- Moldova 1
Romania 2 – Moldova 1
Romania 1- Moldova 1
Romania  2-Moldova 2

 „Este important pentru noi sa vedem potentialul jucatoarelor tinere din tara pentru ca trebuie sa gandim pe termen lung, sa vedem cum le putem creste, cum le putem reuni intr-o echipa, cu cantonamente, cu o pregatire profesionista. Faptul ca rugby 7 feminin a devenit sport olimpic este o motivatie suplimentara ca sa luam in calcul acest lucru si sa incepem sa crestem de pe acum potentialul acestor fete, ca peste cativa ani sa putem juca pentru o calificare olimpica. Cursul organizat in preambulul turneului a fost un succes, au participat 20 de persoane, antrenori si profesori de educatie fizica, dornici sa invete lucruri noi, sa acumuleze experienta in ce priveste rugbyul feminin”, a declarat Gabriela Surmei-Balan, Director National de Rugby Feminin si directorul Turneului International de la Barlad.

In prezent, in ce priveste rugbyul feminin, Romania are o echipa nationala de rugby 7, echipa ce a terminat in acest sezon Campionatul European pe locul 5.  Campionatul National de Rugby 7 feminin reuneste in acest moment trei echipe la senioare si cinci echipe la junioare.

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile