Un debutant în echipa României pentru meciul cu Argentina. Vezi cei 23 de jucători care vor evolua contra Pumelor

Naționala de rugby a României întâlnește mâine, 3 iulie, Argentina, într-un meci test World Rugby ce va avea loc pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, de la ora 21:00 (în direct pe TVR1).

Pentru această partidă staff-ul tehnic a stabilit echipa, pentru Stejari urmând să debuteze Florian Roșu, în timp ce Florin Surugiu, se află în fața selecției cu numărul 90 în tricoul României. Andre Gorin va fi din nou căpitanul Stejarilor.

România 1. Alexandru Savin (CSA Steaua) 2. Eugen Căpățînă (SCM Timișoara), 3. Alexandru Țăruș (Rouen), 4. Florian Roșu (CSM Știința Baia Mare), 5. Adrian Moțoc (Stade Aurillacois), 6. Cristi Chirică (Sporting Club Appameen), 7. Cristi Boboc (ACS Tomitanii), 8. Andre Gorin (Hyères-Carqueiranne-La Crau) C, 9. Gabriel Rupanu (SCM Timișoara), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuțu (CS Vienne), 12. Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare), 13. Taylor Gontineac (Rouen), 14. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 15. Ionel Melinte (SCM Timișoara) Rezerve: 16. Florin Bărdașu (CSA Steaua), 17. Ionel Badiu (Valence Romans Drome), 18. Vasile Bălan (CSA Steaua), 19. Marius Antonescu (Bourg en Bresse), 20. Mihai Macovei (Colomiers), 21. Vlad Neculau (SCM Timișoara), 22. Florin Surugiu (CSA Steaua), 23. Robert Neagu (CSA Steaua)

STAFF: Antrenor principal: Andrew Robinson, Antrenori secunzi: Stevie Scott, Sosene Anesi, Preparator fizic: Florin Tașcă, GPS: Marius Chiriac, Doctor: Dan Wanya- Crîngu, Kinetoterapeuți: Marius Todosi și Sandu Constantin, Analist video: Paul Larter, Manager: Daniel Carpo.

“Cele două meciuri test pe care ar fi trebuit să le jucăm în această lună cu Argentina și Scoția sunt o oportunitate pentru jucători ca să evolueze împotriva unor echipe din Tier 1 și pentru antrenori să aibă în vedere dezvoltarea și evoluția echipei. Ca echipă sunt foarte bucuroși că vom juca cu Argentina pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf. Am avut câteva săptămâni foarte bune de pregătire și abia așteptăm meciul. În ce privește echipa care va intra mâine pe teren, Roșu și Rupanu vor fi titulari tocmai pentru a-i recompensa pentru evoluțiile bune în SuperLiga. Sunt doi jucători tineri care în ultimele 12 luni au reușit să crească foarte mult, să-și îmbunătățească jocul. Linia a treia este aceeași ca în meciul cu Georgia pentru că au avut o evoluție foarte bună, Gorin fiind în continuare căpitanul echipei. Boboc a jucat foarte bine cu Georgia și ne dorim să-l vedem reușind o evoluție cel puțin la fel de bună cu Argentina. În linia întâi Savin, un jucător foarte promițător, va face pereche cu un duo-ul experimentat Căpățînă și Țăruș, să nu uităm însă că pentru acest meci nu ne-am putut baza pe Cojocaru, accidentat. La centri am oferit oportunitate lui Bucur și Gontineac să își crească și consolideze o relație bună de joc, sunt doi jucători tineri care au avut probleme cu accidentările în ultimul an dar acum au revenit și sunt pregătiți. Plai, Dumitru și Onuțu au fost selectați după jocul bun pe care l-au arătat în meciurile din luna martie din Rugby Europe Championship. În ce privește rezervele, avem 6 înaintași și 2 jucători de treisfeturi pentru că dorim să putem face față pachetului de înaintare al Argentinei în toate cele 80 de minute. Avem jucători cu experiență, lideri, cum e Mihai Macovei, Antonescu, Badiu, Surugiu și aștept ca aceștia să facă diferența, să aibă un impact mare asupra jocului. Neculau rămâne o opțiune bună după momentele bune pe care le-a avut în meciurile din REC. Bălan, Bărdașu și Neagu, care completează lista celor 23 de jucători sunt recompensați pentru evoluțiile foarte bune pe care le-au avut cu Steaua în acest sezon”, a declarat Andrew Robinson, antrenorul principal al României.

 

România va întâni Argentina după zece ani, ultima confruntare dintre cele două națiuni având loc cu ocazia Cupei Mondiale din 2011 la Invercargill, în Noua Zeelandă. Acum Argentina, locul nouă în clasamentul mondial World Rugby, vine la București cu aureola echipei care a învins pe All Blacks, în ultima ediție a competiției etalon din emisfera de sud și a remizat de două ori cu Australia pentru a încheia, anul trecut, Tri Nation Series pe poziția secundă, înaintea cangurilor. Los Pumas vor deschide în compania Stejarilor turneul pe care-l vor efectua în luna iulie și din care vor mai face parte două confruntări cu Țara Galilor, campioana en-titre din Six Nations.  

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile