Un pas inainte pentru rugby-ul scolar

La sfarsitul saptamanii trecute, la Mogosoaia, a avut loc Consfatuirea Nationala a Inspectorilor Scolari de Educatie Fizica si Sport, consfatuire la care au participat, din partea Federatiei Romane de Rugby, presedintele Alin Petrache si secretarul general, Florin Matei.

Daca pana acum era inclus in programa scolara la disciplinele sportive alternative, din acest an scolar rugby-tag a devenit unul dintre jocurile sportive obligatorii, alaturi de baschet, fotbal, handbal, oina si volei.

„De peste 10 ani, Federatia Romana de Rugby participa la toate aceste colocvii nationale. Ne-am bucurat sa ii cunoastem pe inspectorii scolari noi, apoi am profitat de acest prilej pentru a le multumi tuturor pentru sprijinul si intelegerea pe care ne-au aratat-o. Multumim Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice pentru ca din acest an rugbyul este una din cele sase discipline obligatorii in curricula scolara si ma bucur ca toata lumea a inteles importanta acestui sport, caracterul lui formativ si valorile pe care le promoveaza prietenie, fair-play, solidaritate, disciplina, respect, integritate si pasiune. Acest proiect, cu rugby-ul tag introdus in programa scolara, se incadreaza perfect pe directia pe care Federatia Romana de Rugby doreste sa o urmeze pe termen lung, proiect prin care dorim sa asiguram familiarizarea copiilor cu notiunile de baza ale rugbyului, cu sportul in sine si, pe viitor, promovarea celor ce doresc sa se indrepte spre performanta la cluburi. In plus, este de subliniat importanta practicarii sportului in scoli, pentru ca acesta sta in spatele unui stil de viata sanatos”, a declarat Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile