Victorie dramatica pentru Dinamo, calificata in semifinalele SuperLigii CEC Bank

CSM Olimpia si Dinamo au disputat prima partida din barajul contand pentru calificarea in semifinalele SuperLigii CEC Bank, pe stadionul Olimpia, alb-rosii reusind sa se impuna gratie unui efort impresionant.

Inca din startul partidei Dinamo a luat initiativa si, dupa cinci minute in care a fortat strapungerea defensivei gazdelor, Siotame Manu a deschis scorul in urma concretizarii in puncte a unei lovituri de pedeapsa.

Replica CSM-ului a venit la numai doua minute distanta, totulpornind de la un balon pe care Iacob nu a reusit sa-l controleze. Astfel a urmat un asalt al inaitarii galben-negrilor, care i-a masat pe dinamovisti la cinci metri de propriul teren de tinta, Sola fiind cel care a gasit bresa pentru primul eseu al partidei.

Taljard a transformat si scorul de 7-3 s-a mentinut pana aproape de finalul primei parti, jocul devenind unul echilibrat, in care Dinamo a incercat sa-si puna in evindenta jocul pe inaintare, in timp ce vulturii, prin Lasarusa Tabu in mare dispozitie de joc au cautat sa surprinda defensiva alb-rosilor.

In minutul 34 Dinamo a preluat conducerea in conformitate cu cele intamplate pe teren, jocul mult mai exact al acestora a dat roade si dupa o actiune cu pick-and-go-uri in 22-ul gazdelor, Caplescu l-a deschis excelent pe Siotame Manu, care a finalizat actiunea cu eseu. Acelasi Siotame Manu a ratat transformarea, insa dupa primele 40 de minute Dinamo se afla in avantaj cu rezultatul de 8-7.

Partea secunda a inceput cum nu se putea mai rau pentru CSM Olimpia, care la doar trei minute dupa reluare a incasat un nou eseu, ba mai mult, in minutul 49 vulturii au ramas in 14 jucatori, dupa ce Surugiu a primit cartonas galben, fiind trimis pentru zece minute pe banca pedepselor.

Eseul lui Dinamo a venit dupa o recuperare a lui Lisiate, urmata de o actiune pe partea dreapta in care Hausia si Siotame Manu au dus balonul pana in apropierea terenului de tinta al gazdelor, unde, venit in suport, Caplescu a finalizat la colt.

Din pozitie grea Sitame Manu a ratat transformarea si scorul de 13-7 a ramas inscris pe tabela de marcaj pana in ultimul minut, pentru ca in ciuda dorintei de a reveni, CSM Olimpia nu a gasit drumul catre terenul de tinta al alb-rosilor, prestand in multe situatii un joc fara orizont.

La chiar ultima faza a partidei, Plopeanu a marcat un eseu, insa reusita centrului de la CSM Olimpia a fost la colt, astfel ca lui Simpson i-a revenit dificila misiune de a incerca transformarea pentru cele doua puncte vitale calificarii in semifinale.

Simpson a ratat si astfelDinamo s-a impus cu rezultatul de 13-12, dupa o partida in care a facut un joc tactic foarte bun , alb-rosii reusind astfel prima calificare in semifinalele SuperLigii CEC Bank din istorie.

In penultimul act Dinamo se va deplasa in Maramures, acolo unde se va afla fata in fata cu Stiinta Baia Mare, echipa care a terminat pe prima pozitie a clasamentului atat in sezonul regulat, cat si in Play-Off.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile