Cel mai puternic

sheridan_in_gymAndrew Sheridan este considerat cel mai puternic om din rugby. Big Ted sau Sheri, cum este el poreclit, poate ridica greutati de pana la 300 kg si poate impinge la piept cu 210 kg.

Pilierul celor de la Sale Sharks si al echipei Angliei este intruchiparea perfecta a inaintasului din linia intai. La 120 de kg, 1, 95 m, nu are decat 12% grasime pe corp.

El face trei antrenamente fizice pe saptamana, incluzand exercitii speciale pentru zona gatului.

Antrenamentele pre-competitioanele incep in iunie si dureaza 12 saptamani.

Ele debuteaza cu o serie de teste anaerobe si viteza; apoi se trece la aerobic, anaerobic, ridicari de greutati si imbunatatirea calitatilor tehnice. Antrenamentele au loc de 3 ori pe zi.

Odata cu inceperea sezonului competional, antrenamentul lui Sheridan devine mai rigid, cu ridicari de greutati zilnic, imbunatatirea calitatilor tehnice, alergare cu echipa, exercitii pentru intarirea musculaturii gatului si inot.

Acest proces este repetat timp de 8 luni si jumatate pe an.

Ca orice jucator de linia intai, la gramezi, Sheridan trebuie sa suporte o presiune imensa venita din partea celorlalti jucatori, adversari dar si colegi. In total 1.500 de kg. 900 de kg (cat cantareste un pachet de inaintare de obicei) care imping spre el. La acestea se adauga inca 600 de kg care imping in spatele lui (colegii lui din linia a doua si a treia).

La Cupa Mondiala din 2007, in sferturile de finala, i-a spulberat pe cei doi pilieri ai Australiei. Pe primul l-a scos pe targa, iar pe celalalt l-a determinat sa ia cartonas galben. Pentru ca nu ii facea fata lui Big Ted australianul a recurs la diferite obstructii, sanctionate cu cartonas galben de arbitru.

Este nascut in Bromley si a debutat pentru actuala sa formatie, Sale Sharks, in 2003. A mai jucat la Richmond si Bristol Shoguns. Joaca pentru Anglia si pentru selectionata leilor britanici. Este casatorit cu Siwan. II place friptura cu pireu si ginul cu apa tonica. Nu se uita foarte mult la TV si citeste tabloide. Nu are superstitii.

Putini cunosc faptul ca acestuia ii place foarte mult muzica si in timpul liber scrie cantece.

Surse: www.salesharks.com, www.dailymail.co.uk, www.wikipedia.org
Foto: www.salesharks.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile