David Attwood, suspendat noua saptamani dupa accidentarea lui Toderasc

Dave Attwood

Jucatorul echipei Gloucester, David Attwood, a aparut joi (6 ianuarie 2011) in fata unei Comisii disciplinare independente la Dublin, ca urmare a plangerii formulate in urma meciului cu La Rochelle din data de 19 decembrie 2010, meci din cadrul AMLIN Challenge Cup. Ca urmare a incidentului, jucatorul roman Petrisor Toderasc a suferit leziuni la fata.

Attwood a pledat vinovat la plangerea invocata, dar a sustinut ca el nu intentiona sa intre in contact cu fata lui Toderasc.

Judecatorul Robert Williams (Tara Galilor), a luat in considerare toate elementele avute ca probe, inclusiv inregistrari video ale incidentului, rapoarte medicale cu privire la leziunile lui Toderasc si marturia lui Attwood.

S-a stabilit ca Attwood nu a avut intentia sa intre in contact cu fata lui Toderasc, dar ca acesta se face vinovat pentru interventia asupra jucatorului roman, prin incalcarea Legii 10.4 (b). S-a constatat ca infractiunea a fost la un nivel ridicat de gravitate si s-a decis o suspendare de 18 saptamani.

Laund in considerare factorii de atenuare, inclusiv faptul ca Attwood a pledat vinovat, remuscarile acestuia si conduita exemplara la audieri s-a decis reducerea perioadei de suspendare la maximum de 50% si suspendarea ajungand la doar noua saptamani.
Perioada de suspendare a fost luata in considereare ca incepand in ziua meciului tinand cont si de faptul ca Attwood a fost suspendat de la clubul la care joaca imediat dupa meci, ca urmare a incidentului. Attwood poate juca incepand cu 21 Februarie 2011.

Prevederile Legii 10.4 (b) mentioneaza: “Un jucator nu trebuie sa calce pe fata un adversar”. Sanctiunile recomandate sunt: perioada minima – 2 saptamani; perioada medie – 5 saptamani; perioada maxima – intre 9 si 52 de saptamani.

David Attwood, in varsta de 23 de ani, este international englez si va pierde primele doua meciuri din editia Six Nations din acest an.

Foto: www.eggcatcher.com

CUM TI SE PARE DECIZIA?

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile