Editorial George Baltă  | Stejari vs Pume, prin ochii unui suporter

Să spun că îmi place rugby-ul este prea puțin și voi, cei ce mă cunoașteți știți asta. Eu iubesc acest sport, îl trăiesc atunci când sunt în fața televizorului, dar mai ales când sunt pe stadion.

Mă declar un fan norocos pentru că am avut ocazia să ajung la o Cupă Mondială, la meciul dintre Irlanda și România jucat pe Wembley, stadion pe care meciul acesta a înregistrat o audiență de 89,267 oameni.

Am mai fost și la Franța vs Anglia într-un meci de Six Nations pe Stade de France, dar și pe Twickenham la Anglia vs Tonga.

3 stadioane care m-au lăsat mască și care m-au făcut să-mi pun o întrebare:

Noi de ce nu avem?

A durat ceva, 2021 deschide porțile Stadionului Național de RUGBY Arcul de Triumf, casa rugby-ului românesc.

Stejarii noștri inaugurează bijuteria asta cu un meci împotriva Argentinei. Ce meci au făcut băieții noștri împotriva unei echipe care a câștigat în fața Noii Zeelande, ce răspuns frumos le-au dat tuturor celor care au aruncat cu vorbe grele și negândite în ei când ceva nu a mers.

Am putut face un tur al stadionului și nu oricum, ci însoțit de Tudor Boldor, unul dintre Stejarii care au crescut frumos și de la care se așteaptă mult. Puțin accidentat, fierbea că nu poate fi în teren.

Am mers în zona vestiarelor unde m-am salutat cu băieții noștri, pe fețele lor se vedea motivația. Nu i-am întrebat nimic, dar am simțit acel “Suntem pregătiți”.

Mi-am căutat locul ăla fără obstacole care să-mi permită să mă plimb după fiecare fază a meciului, așa că am urcat la etajul 4. Acolo sunt mese multe, acolo stau antrenorii și cei de la presă, se vede tot, se vede bine, dar nu este ce caut.

Am coborât la etajul 3, zona VIP, mocheta de pe jos și pereții din sticlă nu mi-ar fi permis să mă desfășor în voie, așa că m-am dus la etajul 2. Ăsta este locul ăla bun, un culoar de 100m lungimea care îmi permite să alerg din stânga în dreapta după fază, ca și cum aș fi în teren, cu spații de unde pot lua apă, suc, de mâncare și cu energia frumoasă a celor care iubesc acest sport.

Stadionul ăsta este casa noastră, a tuturor celor care am crescut și învățat să fim oameni, este casa viitorilor stejari și nu vrem lacăte pe porți.

Voi, Stejarilor, poate n-o să apucăm să ne vedem mereu, dar eu, George Baltă, o să fiu undeva prin stadion, alergând din stânga în dreapta după voi și cu voi.

Hai România, Hai Stejarii!

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile