IRB Nations Cup 2011, gata de start

Capitanii si trofeul

Cei sase capitani s-au aratat forte incantati de faptul ca au posibilitatea sa participe la un turneu de anvergura IRB Nations Cup, care este organizat pentru a cincea oara consecutiv la Bucuresti.

Tarile participante au obiective diferite. Exista un grup de 3 formatii care sunt calificate la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda si care privesc turneul ca pe o repetitie extrem de utila inintea marii infruntari din toamna, de la Antipozi. Romania si Georgia sunt repartizate chiar in aceeasi grupa, alaturi de Argentina, Anglia si Scotia. Namibia are o miza suplimentara, dorind sa isi apere trofeul cucerit anul trecut la Bucuresti. Namibienii vor juca la Cupa Mondiala alaturi de Fiji, Samoa, Africa de Sud si Tara Galilor.

Portugalia este o natiune in plina ascensiune rugbystica, dorind sa redemonstreze ca prezenta pe locurile fruntase la Cupa Europeana a Natiunilor din ultimul timp nu este doar o intamplare.

Cele doua formatii care completeaza tabloul, South African Kings si Argentina Jaguars sunt formate in majoritate din jucatori tineri, dornici de afirmare, care au ambitia de a demonstra ca merita sa faca parte din primele reprezentative ale tarilor lor.

Turneul se anunta a fi unul foarte tare, loturile necuprinzand decat 26 de jucatori, iar meciurile se succed intr-un ritm infernal, la doar 4 zile.

Marius Tincu, capitanul stejarilor, a spus ca “ar fi foarte bine daca Romania ar putea castiga turneul, dar scopul principal este acela de a pregati Cupa Mondiala. Nu vom mai avea sansa sa intalnim adversari atat de puternici in acesta vara”, incheiat Tincu.

Capitanii echipelor nationale, de la stanga la dreapta: Ilia Zedginidze (Georgia), Mzwandile Stick (South African Kings), Jacques Nieuwenhuis – Namibia, Joao Correia – Portugalia, Marius Tincu – Romania si Santiago Gonzalez – Argentina

Vineri, 10 iunie
17:00 Romania v Namibia: IN DIRECT GSP TV
19:00 Georgia v South African Kings
21:00 Argentina Jaguars v Portugalia: IN DIRECT GSP TV

Miercuri, 15 iunie
17:00 Georgia v Argentina Jaguars
19:00 Romania v South African Kings
21:00 Portugalia v Namibia

Duminica, 19 iunie 2011
17:00 Portugalia v South African Kings
19:00 Georgia v Namibia
21:00 Romania v Argentina Jaguars

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile