RC Grivita-CS Manastur, partida care va decide campioana Diviziei A

RC Grivita-CS Manastur, partida care va decide campioana Diviziei A.

Duminica, la Sibiu, pe stadionul Bebe Boboc va avea loc finala Diviziei A, un ultim act inedit, in care se vor intalni RC Grivita si CS Manastur, practic primele doua clasate in ierarhia sezonului regulat.

In actualul format Divizia A se disputa din 2011 si de doua ori s-a impus Olimpia Bucuresti, cate o data CFR Brasov, respectiv Sportul Studentesc, astfel ca in acest sezon cel de-al treilea esalon valoric va avea o campioana in premiera.

RC Grivita a mai fost in finala din 2011 cand a cedat in fata Olimpiei, in schimb pentru CS Manastur aceasta este o performanta uriasa daca luam in calcul ca echipa de pe malurile Somesului se afla la doar a doua prezenta in competitie.

In sezonul regulat bucurestenii si ardelenii s-au intalnit o singura data, pe Parcul Copilului, atunci cand RC Grivita s-a impus cu rezultatul de 39-14, clujenii reusind sa tina pasul doar in prima parte a meciului, perioada in care au marcat toate punctele contabilizate in dreptul lor.

Acea victorie a Grivitei a venit in urma celor sapte eseuri marcate de Marin, Ghitan, Oprea, Eva, Bujor, Stefanescu si Nicolae, pentru CS Manastur realizarile din terenul de tinta purtand semnatura a doi jucatori francezi, M.Vinci si Lopez.

Ca un fapt inedit ambele echipe s-au calificat in finala dupa ce in semifinale au obtinut victoria la masa verde. Farul Constanta din motive financiare nu s-a putut deplasa la Bucuresti pentru partida cu RC Grivita, in timp ce Sportul Studentesc s-a aflat in imposibilitatea de alinia numarul minim de jucatori U23 prevezut in regulamentul competitiei.

Atat RC Grivita, cat si CS Manastur sunt extrem de increzatoare, ambele dorind sa incheie acest sezon cu o victorie, din acest motiv finala se anunta una echilibrata si extrem de disputata.

Duminica, 1 noiembrie, sunt programate cele doua finale care vor stabili clasamentul final al Diviziei A, programul acestora fiind urmatorul:

Finala locurilor 1-2, Sibiu, Stadion Bebe Boboc, ora 12:00: RC Grivita – CS Manastur
Finala locurilor 3-4, Bucuresti, Tei, ora 12:00: Sportul Studentesc – Farul Constanta.

Finalele Diviziei A:
2011-Finala:Olimpia Bucuresti-RC Grivita 28-18
2012(sistem campionat):1.Olimpia Bucuresti, 2.CFR Brasov, 3.CS Navodari
2013-Finala:CFR Brasov-Metrorex Bucuresti 47-33
2014-Finala: Sportul Studentesc – CFR Brasov 5-0-brasovenii utilizand un jucator nelegitimat(pe teren a fost 19-28).

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile