Victorie pentru Stejari in prima partida de la World Rugby Nations Cup

Romania a debutat cu victorie in prima partida disputata la Rugby World Nations Cup, pe Stadionul National Arcul de Triumf echipa noastra a trecut de Spania cu rezultatul de 35-9, dupa o disputa pe care a controlat-o tactic in cea mai mare parte a timpului de joc.

Spania a inceput curajos, incercand sa ne determine la un joc de uzura insa, ca de fiecare data, gramada a fost la inaltime si astfel am beneficiat de doua lovituri de pedeapsa, dintre care Vlaicu a concretizat una si Stejarii au trecut in avantaj.

Pana in minutul 16 tot tentativele de tinta au ramas sursa marcarii de puncte, mai intai Linklater a gresit din nou tinta, apoi Vlaicu a marit ecartul Stejarilor la 6-0, pentru ca uvertura leilor iberici sa fie eficienta la a treia incercare din fata butului nostru.

Prima amenintare reala pentru defensiva spaniolilor a fost o deschidere a lui Botezatu pentru Fercu, care a a fost placat cu greu, cateva minute mai tarziu, insa Apostol a primit cartonasul galben si Linklater ar fi putut sa-si duca echipa in avantaj daca nu ar fi ratat doua lovituri de pedeapsa.

Finalul primei reprize ne-a apartinut si, dupa ce Vlaicu a dus scorul la 9-3, a venit si primul eseu, sub presiunea inaintarii noastre defensiva leilor a cedat , Lucaci fiind autorul finalizarii in terenul de tinta, la care Vlaicu a adaugat cele doua puncte ale transformarii.

Dupa pauza Aubanell a pus primele puncte pe tabela de marcaj, dar Spania nu a mai reusit sa repete jocul bun din prima parte, astfel ca Stejarii s-au distantat pana in minutul 52 la 25-6, Vlaicu concretizand trei lovituri de pedeapsa.

Tot fundasul ibericilor, Aubanell a mai indulcit putin infrangerea echipei sale in minutul 58, dar Romania s-a desprins definitiv, efortul inaintarii avandu-l din nou la finalizare pe Lucaci, a carui incercare a fost transformata de Dumbrava.

Ultimele puncte ale partidei le-a marcat Fercu, fundasul Stejarilor trecandu-si in palmares alaturi de cele 28 de eseuri prima reusita din fata butului, astfel ca Stejarii au castigat la o diferenta consistenta prima partida de la World Rugby Nations Cup editia 2015.

In urmatoarea etapa Romania va infrunta Namibia, iar Spania pe Argentina XV, partide care vor avea loc miercuri, 17 iunie, pe Stadionul National Arcul de Triumf.

12.06.2015-Rugby World Nations Cup: Romania-Spania 35-9 (16-3)
Stadionul National Arcul de Triumf
Arbitri: Luke Pearce (Anglia), Radu Petrescu, Madalin Garbau (Romania)
Au marcat: Lucaci-2e, Vlaicu-1tr, 6lp, Dumbrava-1tr, Fercu-1lp, respectiv Linklater-1lp, Aubanell-2lp
Cartonase galbene: Apostol, respectiv Bonan, Blanco

Romania: 1. Mihaita Lazar, 2. Otar Turashvili, 3. Andrei Ursache, 4. Valentin Popirlan, 5. Marian Drenceanu, 6. Viorel Lucaci, 7. Mihai Macovei (C), 8. Stelian Burcea, 9. Valentin Calafeteanu, 10. Danut Dumbrava, 11. Ionut Botezatu, 12. Florin Vlaicu, 13. Csaba Gal, 14. Adrian Apostol, 15. Catalin Fercu
Rezerve: 16. Andrei Radoi, 17. Constantin Pristavita, 18. Vlad Badalicescu, 19. Marius Antonescu, 20. Vlad Nistor, 21. Florin Surugiu, 22. Jody Rose, 23. Florin Ionita

Spania: 1. Fernando Martin Lopez, 2. Joe Hutchinson, 3. Francisco Javier Sanz, 4. David Barrera, 5. Anibal Bonan, 6. Javier De Juan, 7. Adam Newton, 8. Jaime Nava (C), 9. Gregory Maiquez, 10. Bradley Linklater, 11. Pierre Garcia, 12. Thibaut Alvarez, 13. Federico Casteglioni, 14. Ignacio Contardi, 15. Sergi Aubanell
Rezerve: 16. Francisco Blanco, 17. Juan Anaya, 18. Angel Durango, 19. Manuel Mora, 20. Jose Luis Del Valle, 21. Facundo Munilla, 22. Marcos Puig, 23. Gauthier Mingullon

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile