World Rugby Nations Cup: FRR a demarat procesul de acreditare a Stadionului de fotbal Dinamo, pentru a gazdui competitia

World Rugby Nations Cup: FRR a demarat procesul de acreditare a Stadionului de fotbal Dinamo.

Romania va organiza pentru a zecea oara consecutiv World Rugby Nations Cup (fost IRB Nations Cup), competitie ce va avea loc intre 9 si 18 iunie, la Bucuresti. Daca pana acum turneul a avut loc pe Stadionul „Arcul de Triumf”, in acest an, datorita Proiectului de Modernizare a Bazei Sportive, locatia va fi schimbata.

Astfel, competitia se va muta pe Stadionul Dinamo, oficialii Federatiei Romane de Rugby facand in acest moment toate demersurile pentru omologarea stadionului, la forul international, World Rugby.

„Suntem foarte aproape de a stabili ca loc de desfasurare Stadionul Dinamo, nu este finalizat inca acest proces. Stadionul „Arcul de Triumf” are un statut juridic special, avand in vedere proiectul de Dezvoltare, e o chestiune birocratica extrem de anevoiasa care ne pune in imposibilitatea de a organiza partide oficiale atat timp cat stadionul este implicat in acest proiect”, a declarat Lucian Lorin, managerul turneului Nations Cup, pentru Dolce Sport.

La turneul de la Bucuresti vor participa sase echipe, alaturi de Romania urmand sa fie prezente Namibia, Uruguay, Argentina XV, Emerging Italia si Spania. Acestea au fost impartite in doua grupe, Argentina Jaguars, Namibia si Uruguay in grupa A, iar Romania, Spania si Italia Emerging, in grupa B.

Programul meciurilor si ora de desfasurare:
Etapa 1, 9 iunie
16:00 Argentina XV vs Spania
18:00 Uruguay vs Emerging Italia
20:00 Namibia vs Romania

Etapa 2, 13 iunie
16:00 Argentina XV vs Emerging Italia
18:00 Namibia vs Spania
20:00 Uruguay vs Romania

Etapa 3, 18 iunie
16:00 Uruguay vs Spain
18:00 Namibia vs Emerging Italy
20:00 Argentina XV vs Romania

Romania este detinatoarea trofeului Nations Cup, castigat anul trecut in finala competitiei, cu Argentina Jaguars, pe care a invins-o cu 23-0. Stejarii au castigat de trei ori acest trofeu, in 2012, 2013 si 2015.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile